Home » D:News » Secretul longevităţii asiaticilor. Ce trebuie să mâncaţi ca să trăiţi mai mult

Secretul longevităţii asiaticilor. Ce trebuie să mâncaţi ca să trăiţi mai mult

Secretul longevităţii asiaticilor. Ce trebuie să mâncaţi ca să trăiţi mai mult
Publicat: 27.04.2014
Femeiele care vor să trăiască mai mult şi mai sănătos ar trebui să adopte dieta asiatică. Un studiu a demonstrat că în Japonia femeile trăiesc mai mult, având o speranţă de viaţă de 86,4 ani.

Dieta japoneză se bazează în special de ceai verde şi peşte crud, consumat în porţii foarte mici.

Femeile japoneze nu consumă lactate şi pâine, în schimb mănâncă foarte des peşte, de 3 ori pe săptămână. Ele trăiesc mai mult decât femeile din Europa, unde speranţa de viaţă este de aproximativ 82 de ani.

În plus, asiaticele consumă cu 25% mai puţine calorii ca femeile din Marea Britanie, de exemplu.

Şi faptul că în loc de furculiţe sunt folosite pentru mâncat beţigaşele are un efect benefic. Organismul are timp astfel să savureze mâncarea, să-şi dea seama ce comsună şi prin urmare simte nevoia să mănânce mai puţin.

În cazul bărbaţilor, dieta nu pare să aibă o foarte mare influenţă. Speranţa de viaţa a unui japonez este de 79,9 ani, iar cea a unui britanic de 78,9 ani.

Efectul benefic al ceaiului verde a fost demonstrat în cadrul mai multor studii. Poate stimula activitatea cognitivă, în special memoria pe termen scurt. Cercetătorii cred chiar că ar putea fi folosit pentru a trata demenţa sau alte boli psihice.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase