Home » D:News » „Piaţa cea Mare” – proiectul spectaculos cu care Franţa va participa la Expoziţia Internaţională de la Milano, în 2015 (GALERIE FOTO)

„Piaţa cea Mare” – proiectul spectaculos cu care Franţa va participa la Expoziţia Internaţională de la Milano, în 2015 (GALERIE FOTO)

Publicat: 02.05.2014
O clădire din lemn cu contururi arcuite, acoperită de culturi de legume, ierburi aromatice şi hamei, va adăposti un restaurant în care vor fi servite mâncăruri preparate chiar din „recolta” de pe acoperiş – totul ilustrând ideea agriculturii şi a pieţelor de alimente ale viitorului: aşa va arăta pavilionul Franţei la Expoziţia Internaţională de la Milano, de anul viitor.

În viziunea autorilor, proiectul reinterpretează conceptul de „piaţă”, ca fiind, în viitor, un loc în care hrana să fie produsă şi consumată pe loc.

Proiectanţii – specialişti ai firmei X-TU Architects – s-au inspirat din peisajele cu dealuri domoale ale Franţei pentru a imagina tavanele boltite, unduitoare, din interiorul clădirii. 

În exterior, clădirea va fi acoperită de o grădină hidroponică – plante crescute în soluţii nutritive speciale -, iar legumele şi ierburile aromate cultivate aici vor fi utilizate pentru a pregăti mâncăruri ce vor fi servite în restaurantul de la etajul clădirii. Parterul va găzdui o expoziţie axată pe producţia de alimente a Franţei, întreg proiectul fiind conceput pentru a se potrivi cu tema expoziţiei: „Feeding the Planet. Energy for life.”

Franţa va fi una dintre cele 145 de naţiuni care vor participa în 2015 la Expoziţia Internaţională de la Miloano, ce se va desfăşura din mai până în octombrie. 

Sursa: Gizmodo / Imagini: X-TU Architects

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase