Prima pagină D:News

Cât de inteligentă este această pasăre! Biologii au fost uimiţi când au văzut cum face rost de hrană (VIDEO)

Roxana Ruscior 05.07.2014 | ● Vizualizări: 519

Pasărea drongo este unul din cei mai parşivi locuitori ai deşertului Kalahari. De obicei, ea este un adevărat „câine de pază”, alertând alte animale atunci când observă prădători în preajmă. În realitate însă, de cele mai multe ori pasărea lansează alarme false, ca să poată fura hrana altor animale.

După cum se poate vedea în acest filmuleţ, unele din victimele acestei păcăleli sunt suricatele, care fug la adăpost când aud strigătul ei, iar drongo le fură imediat mâncarea.

Pasărea recurge la această înşelăciune atunci când găseşte foarte greu insecte pe care să le mănânce, de obicei în zilele mai friguroase.

Interesant este însă că uneori animalele nu mai reacţionează la strigătul de avertisment al păsării, care probabil că apelează prea des la această tactică. Atunci, drongo recurge la o altă metodă – imită perfect sunetele scoase de anumite specii. Funcţionează de fiecare dată.Oamenii de ştiinţă au descoperit acest comportament bizar după ce au monitorizat activitatea a 64 de păsări drongo din Kalahari.

Micuţele păsări sunt foarte curajoase şi chiar agresive, atacând frecvent şoimii şi vulturii, spune biologul Tom Flower, de la Universitatea Cape Town din Africa de Sud.

El spune că drongo poate imita perfect peste 50 de sunete de la specii diferite, dând impresia că alarma vine chiar de la un membru al grupului.

Sursa: Daily Mail
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI