Prima pagină D:News

De ce îi considerăm mai atrăgători pe cei din jur atunci când bem alcool? Concluzia unui studiu

Roxana ruscior 05.14.2014 | ● Vizualizări: 330
De ce îi considerăm mai atrăgători pe cei din jur atunci când bem alcool? Concluzia unui studiu     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Chiar dacă se vorbeşte de mult timp despre faptul că atunci când consumăm alcool îi considerăm mai atrăgători pe cei de sex opus, până acum cercetătorii nu erau siguri dacă acest fenomen este real.

De aceea, ei au făcut un experiment în condiţii de laborator. Voluntarii au fost rugaţi să se uite la poze cu bărbaţi, femei şi peisaje înainte şi după ce au consumat băuturi alcoolice.

În realitate, subiecţii erau împărţiţi în două grupuri: unii au băut alcool, iar alţii o băutură placebo, fără alcool.

La final, cercetătorii de la Universitatea din Bristol au observat că persoanele care au consumat alcool au considerat imaginile mult mai atrăgătoare decât voluntarii din grupul placebo.Percepţia era diferită în cazul tuturor imaginilor – 20 de poze cu femei, 20 cu peisaje şi 20 cu bărbaţi.

Concluzia lor confirmă ideea că atunci când beau alcool îi consideră pe cei din jurul lor mai atrăgători.

Ulterior, cercetătorii au realizat un alt experiment, într-un bar, timp de patru nopţi, observând aceeaşi diferenţă de percepţie.

Studiul contrazice cercetări anterioare, potrivit cărora alcoolul blochează regiunea cerebrală care responsabilă cu impulsurile.

În realitate, această zonă rămâne activă chiar şi cazul unui abuz de alcool, prin urmare efectul are legătură cu instinctele de reproducere, nu neapărat cu nivelul de atracţie, spun specialiştii.

Sursa: Daily Mail
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI