Prima pagină D:News

Un asteroid uriaş, poreclit Bestia, se îndreaptă spre Pământ (LIVE VIDEO)

Roxana Ruscior 06.06.2014 | ● Vizualizări: 482
Un asteroid uriaş, poreclit Bestia, se îndreaptă spre Pământ      (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (2)

Un asteroid foarte mare, descoperit recent, va trece pe lângă Pământ în acest weekend.

Roca spaţială, care este de mărimea unui stadion, se va apropia de planeta noastră duminică, 8 iunie, dar nu va exista niciun pericol de impact, ne asigură specialiştii de la NASA.

Asteroidul 2014 HQ124 a fost observat prima dată abia pe 23 aprilie, de telescopul Wide-Field Infrared Survey Explorer.

Traiectoria rocii spaţiale va putea fi urmărită LIVE pe site-ul Sapce.com, unde astronomii Bob Berman, Geoff Fox şi Mark Boslough vor discuta despre pericolul pe care îl presupune un potenţial impact cu un asteroid.Imaginile vor fi transmise de la Observatorul astronomic Slooh din Chile.

2014 HQ124 are un diametru de 352 de metri şi a fost poreclit Bestia.

Se va apropia cel mai mult de Pământ duminică dimineaţă, la ora 05:56 GMT, când se va afla la 3 distanţe lunare de noi, o distanţă lunară fiind echivalentul distanţei de la Pământ la Lună, adică 384.400 de kilometri. În acel moment, el va călători cu o viteză de 17 ori mai mare ca viteza unui glonţ.

Potrivit lui Bob Berman, este îngrijorător că un asteroid aşa de mare, care se va apropia de noi atât de mult, a fost observat cu doar 2 luni înainte.

În cazul unui impact, efectele ar fi devastatoare. Ar elibera o cantitate de energie echivalentă cu cea a unei bombe cu hidrogen, adică energia ar fi măsurată în megatone, nu în kilotone, cum se întâmplă în cazul bombelor atomice.

Potrivit NASA, aproximativ 90% dintre asteroizii mai mari de 1 kilometru în diametru au fost deja descoperiţi. Cei mai mici sunt însă foarte greu de observat, doar 30% dintre ei fiind în prezent monitorizaţiâ

Sursa: Space.com

 

Tag-uri: asteroid | bestia | nasa | 2014 HQ124

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI