Home » D:News » Marele avantaj al bărbaţilor căsătoriţi. Cum îi ajută soţiile să fie mai sănătoşi?

Marele avantaj al bărbaţilor căsătoriţi. Cum îi ajută soţiile să fie mai sănătoşi?

Marele avantaj al bărbaţilor căsătoriţi. Cum îi ajută soţiile să fie mai sănătoşi?
Publicat: 11.06.2014
Un nou studiu sugerează că bărbaţii căsătoriţi sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult decât cei care sunt singuri sau care traiesc alături de o parteneră, dar fără ca relaţia lor să fie oficializată.

Raportul publicat de Disease Control and Prevention din Statele Unite, cu ocazia Lunii Sănătăţii Bărbaţilor, oferă informaţii interesante despre modul în care relaţia lor influenţează starea de sănătate.

Potrivit raportului, bărbaţii căsăstoriţi merg mai des la doctor şi de aceea sunt mai sănătoşi, aflând din timp despre eventualele boli pe care le au. Cel mai des ei îşi monitorizează tensiunea arterială, dar şi nivelul de glicemie şi de colesterol.

În schimb, cei care locuiesc cu o parteneră, dar nu sunt căsătoriţi, tind să-şi neglijeze sănătatea şi nu prea merg la medic pentru controlul periodic.

Cercetătorii cred că soţiile au un rol important, ele insistând ca bărbaţii să aibă grijă de sănătatea lor, să fie mai organizaţi şi să meargă mai des la medic.

Pentru raport au fost analizate date adunate în perioada 2011-2012 de National Health Interview Survey, sondaj la care au participat bărbaţi cu vârsta între 18 şi 64 de ani.

Diferenţele semnificative dintre starea de sănătate a celor însuraţi şi a bărbaţilor care locuiau cu o iubită pot fi explicate prin influenţa pe care o are soţia, în comparaţie cu o simplă parteneră, cred experţii.

În cazul persoanelor singure, acest aspect le influenţează negativ viaţa şi sănătatea, putând fi şi o sursă de stres.

În plus, uneori soţiile îi determină pe bărbaţi să renunţe la anumite obiceiuri nocive, cum ar fi fumatul sau băutura.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase