Prima pagină D:News

Ce conţinea „elixirul de viaţă lungă” descoperit recent de arheologi?

Redactia Descopera.ro | 06.18.2014 | ● Vizualizări: 810
Ingredientele unui elixir de viaţă lungă: multe dintre ele erau stimulatoare ale digestiei.      (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Sub o fostă berărie germană din New York, arheologii au descoperit, alături de o colecţie de 150 de sticle cu băuturi alcoolice, un mic flacon, datând in secolul al XIX-lea, care conţinea un aşa-zis „elixir pentru prelungirea vieţii.” Un grup de oameni de ştiinţă germani a tradus reţeta şi a identificat componentele licorii, dintre care unele au într-adevăr efecte medicale foarte benefice.

Printre ingrediente se numără: aloe (cu proprietăţi antiinflamatoare), rubarbă, genţiană, curcuma albă, şofran, precum şi alcool obţinut din cereale. Reţeta se găseşte pe  DNAInfo.

Multe dintre ingredientele identificate sunt corelate cu o digestie bună, spune un specialist în medicină herbală. 

Aşadar, lucrurile au un sens, spun reprezentanţii Chrysalis Archaeological Consultants (care supraveghează excavaţile arheologice) pe blogul organizaţiei: longevitatea este corelată cu o bună sănătate a aparatului digestiv. 

Intestinul, arată numeroase cercetări, este un al doilea creier al nostru, funcţiile sale fiind mult mai complexe decât s s-a crezut multă vreme. 

Sursa: Fox News