Home » D:News » Cercetătorii au identificat cum arată un nas perfect. Scarlett Johansson şi ducesa de Cambridge, exemple ale perfecţiunii

Cercetătorii au identificat cum arată un nas perfect. Scarlett Johansson şi ducesa de Cambridge, exemple ale perfecţiunii

Publicat: 01.07.2014
Scarlett Johansson, ducesa Catherine de Cambridge, Kate Beckinsale şi Jessica Biel sunt femeile a căror formă a nasului este perfectă, potrivit ultimelor cercetări realizate de oamenii de ştiinţă americani, informează dailymail.co.uk.

Măsurat de la buza superioară, unghiul optim de rotaţie până la vârful nasului ar trebui să fie de 106 grade, pentru a îmbunătăţi aspectul unei femei, potrivit noilor cercetări.

Un nas care este rotit la mai puţin de 90 de grade spre faţă arată aplecat, lung şi masculin.

Chirurgii plasticieni din Statele Unite ale Americii, care se află în spatele acestei cercetări, susţin că, până acum, nu a existat un standard universal acceptat care să definească combinaţia cea mai frumoasă de trăsături ale nasului.

Omar Ahmed, de la Universitatea din New York, a declarat că încercările de a crea forma ideală au fost „evazive şi în curs de desfăşurare timp de decenii”. Artiştii din Egiptul Antic portretizau în operele lor proporţiile faciale ideale, spun cercetătorii.

În încercarea de a „crea” cel mai frumos nas pentru o femeie tânără, cercetătorii au urmărit reacţiile publicului la diferite unghiuri şi rotaţii. Pentru aceasta, au folosit portrete ale unor femei caucaziene tinere, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, care au fost analizate online de aproximativ 4.000 de femei şi bărbaţi din aceeaşi categorie de vârstă.

Aceştia au fost rugaţi să compare fotografii ale femeilor ale căror nasuri erau la 96, 101, 106, 111 şi 116 grade distanţă de faţă.

Studiul a fost realizat prin folosirea rezultatelor în urma unui sondaj, iar unghiul de 106 grade este în concordanţă cu cercetări anterioare care arătau că 104 şi 108 de grade sunt unghiurile favorabile.

Potrivit lui Omar Ahmed, acesta este primul studiu bazat pe preferinţele populaţiei, care încearcă să determine proiecţia vârfului nazal ideal şi rotaţia.

Studiul, publicat online în jurnalul JAMA Facial Plastic Surgery, a fost realizat doar pentru femeile caucaziene tinere şi cercetătorii susţin că aceste caracteristici nu sunt neapărat aplicabile la bărbaţi sau la alte etnii.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase