Home » D:News » Adevărul despre fructe şi legume: te ajută sau nu să slăbeşti?

Adevărul despre fructe şi legume: te ajută sau nu să slăbeşti?

Mihaela Stanescu 06.30.2014
Adevărul despre fructe şi legume: te ajută sau nu să slăbeşti?
A consuma mai multe fructe şi legume este, în general, o idee bună; aceste alimente sunt foarte benefice pentru sănătate, dar, spre deosebire de ceea ce cred mulţi oameni, nu ajută neapărat la slăbit. Simpla adăugare de fructe şi legume în alimentaţie nu va duce la scăderea în greutate, dacă persoanele respective nu îşi micşorează consumul de calorii, spun oamenii de ştiinţă.

Analizând mai multe studii  legate de slăbire şi de modificarea dietei prin sporirea consumului de fructe şi legume (studii ce includeau în total peste 1200 de persoane), cercetătorii au ajuns la o concluzie care s-ar putea să-i dezamăgească pe mulţi: simpla creştere a cantităţii de fructe şi legume ingerate, fără scăderea numărului de calorii ingerate zilnic, nu duce la scăderea în greutate.

„Efectul asupra scăderii în greutate este aproape zero”, spune Kathryn Kaiser, unul dintre autorii studiului, din cadrul University of Alabama.

Fructele şi legumele au şi ele calorii; or, persoanele care vor să slăbească trebuie să-şi reducă aportul de calorii, explică oamenii de ştiinţă.

„Fructele şi legumele aduc multe beneficii şi recomandăm  oamenilor să le includă în alimentaţia lor”, spune David Allison, cercetător ştiinţific în cadrul aceleiaşi instituţii. „Mâncaţi câte fructe şi legume vreţi, dar, dacă doriţi să slăbiţi, trebuie să reduceţi din caloriile provenite din celelalte alimente.”

Interesant: din studiu a rezultat că sporirea cantităţii de fructe şi legume consumate nu pare să ducă nici la creşterea în greutate – un lucru bun, pentru că astfel oamenii pot beneficia de o cantitate mai mare de vitamine şi fibre, spun autorii studiului.

Sursa: Live Science