Home » D:News » Medicii nu înţelegeau ce apare pe radiografie. Ce a păţit o femeie după ce a fost muşcată de un şarpe veninos? (FOTO)

Medicii nu înţelegeau ce apare pe radiografie. Ce a păţit o femeie după ce a fost muşcată de un şarpe veninos? (FOTO)

Publicat: 01.07.2014
O femeie din Thailanda a suferit o complicaţie neobişnuită după ce a fost muşcată de un şarpe veninos, în urmă cu 50 de ani.

Femeia are acum 66 de ani şi a fost muşcată de un şarpe veninos (Calloselasma rhodostoma) când era adolescentă.

În urmă cu 10 ani, ea a observat la un picior o formaţiune ciudată. La radiografie, aceasta apărea ca o cavitate înconjurată de o membrană calcifiată asemeni unei coji de ou.

În cele din urmă, ţesutul a crescut aşa de mult că a ieşit prin piele, iar femeia a fost nevoită să se opereze.

Din fericire, la o lună după intervenţia chirurgicală femeia se simte foarte bine, iar cazul ei bizar a fost relatat de medici în Journal of Medical Case Reports.

Asemenea formaţiuni sunt rareori asociate cu muşcăturile de şarpe, dar apar destul de des în urma unor traumatisme ale muşchilor, precizează autorii acestui studiu, de la Universitatea Prince of Songkla din Thailanda.

Masa calcifiată începe să se dezvolte atunci când ţesutul moare după o lovitură puternică sau în urmă întreruperii fluxului de sânge la picior. Formaţiunea este dură la atingere, se observă la radiografie, care nu este dureroasă.

În cazul acestei femei, a apărut probabil sindromul de compartiment, care nu a fost tratat la timp. Acest sindrom apare când diferite secţiuni de muşchi, nervi şi vase de sânge sunt comprimate într-un spaţiu închis din corp.

Muşchii loviţi se umflă şi nu au sificient spaţiu, astfel că vor întrerupe fluxul de sânge. În lipsa oxigenării apare moartea celulară. Cel mai des acest sindrom apare la antebraţ şi sub genunchi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase