Prima pagină D:News

Cea mai relaxantă melodie din lume: efectul ei a fost demonstrat ştiinţific (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.30.2014 | ● Vizualizări: 9427
„Weightless”, piesa grupului Marconi Union, a fost declarată „cea mai relaxantă melodie”, în virtutea efectultelor observate asupra a 40 de voluntari.      (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

„Weightless”, o piesă lansată recent de grupul britanic Marconi Union, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”: un studiu ştiinţific desfăşurat la Mindlab Institution în 2011 a analizat efectul ei asupra oamenilor, arătând că ea influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

Marconi Union a creat melodia, cu durata de 8 minute, în colaborare cu British Academy of Sound Therapy.

Cercetările arată că ea ar reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol – un hormon steroid secretat de organismul uman ca reacţie la stres; de asemenea, reduce considerabil nivelul de anxietate. 

Efectul a fost studiat pe 40 de femei, „Weightless” fiind comparată cu alte câteva melodii, pentru a i se evalua efectul relaxant. 

Femelilor le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.

Weightless s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată; cercetătorii au raportat chiar că multe dintre voluntare deveniseră „somnoroase” în timpul testului. 

Melodia este însoţită şi de un clip video, cu imagini filmate cu ajutorul unei drone. 

 

Top 10 melodii cu efect relaxant „demonstrat”:

 1) Marconi Union - Weightless

 2) Airstream - Electra

 3) DJ Shah - Mellomaniac (Chill Out Mix)

 4) Enya - Watermark

 5) Coldplay - Strawberry Swing

 6) Barcelona - Please Don't Go

 7) All Saints - Pure Shores

 8) Adele - Someone Like You

 9) Mozart - Canzonetta Sull'aria

10) Cafe Del Mar - We Can Fly 

Sursa: Mail Online