Home » D:News » Dispariţia oamenilor de pe Pământ este inevitabilă, crede o personalitate contemporană. Ce soluţie propune pentru salvarea omenirii?

Dispariţia oamenilor de pe Pământ este inevitabilă, crede o personalitate contemporană. Ce soluţie propune pentru salvarea omenirii?

Publicat: 02.10.2014
Dispariţia oamenilor de pe Pământ este inevitabilă, crede o personalitate contemporană. Ce soluţie propune pentru salvarea omenirii?
Un milion de oameni pe Marte, până la sfârşitul acestui secol – acesta este soluţia propusă de Elon Musk, preşedintele companiei SpaceX, care crede că o colonizare a altor planete este singura modalitate de a salva omenirea de la extincţie.

Elon  Musk a vorbit despre această viziune într-un interviu recent acordat publicaţiei digitale  Aeon. Trebuie ca viaţa să devină multi-planetară, pentru a salva specia umană, consideră el.

Proiectul colonizării Planetei Roşii prezintă dificultăţi extraordinare: dacă nu punem la socoteală creşterea naturală a efectivului populaţiei trimise pe Marte şi presupunem că ar putea fi transportaţi 100 de oameni la fiecare călătorie, ar fi nevoie de 10.000 de drumuri, a spus omul de afaceri, iar problema echipamentului şi a proviziilor necesare supravieţuirii oamenilor pe Marte complică şi şi mult lucrurile: ar fi necesare probabil 10 de transporturi de marfă pentru fiecare transport de călători, deci s-ar ajunge cam la 100.000 de drumuri, făcute cu o navă spaţială uriaşă.

Totuşi, Elon Musk crede că nu este imposibil.

De altfel, ar putea fi unica soluţie pentru supravieţuirea speciei umane: Musk a afirmat că absenţa vieţii pe alte planete ar putea sugera că zilele speciei noastre pe Pământ sunt numărate şi că o mulţime de planete ar putea să fi avut deja o asemenea soartă – să fi fost populate de o civilizaţie a unei singure specii, care să fi dispărut. 

Anterior în cursul acestui an, Elon Musk declarase că firma SpaceX face progrese spre instalarea unei mici colonii umane pe Marte  până în anul 2020.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase