Home » D:News » Cum să avem copii mai fericiţi: un mijloc simplu recomandat de specialişti

Cum să avem copii mai fericiţi: un mijloc simplu recomandat de specialişti

Cum să avem copii mai fericiţi: un mijloc simplu recomandat de specialişti
Publicat: 09.10.2014
Copiii care petrec mai mult timp stând de vorbă cu părinţii lor – şi mai puţin timp certându-se cu aceştia – sunt mai fericiţi, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Cheia unei copilării fericite este relaţia cu propriii părinţi, arată studiul. Copiii care se certau cu părinţii mai des decât o dată pe săptămână se declarau mult mai puţin mulţumiţi de viaţa lor decât cei care aveau certuri mai rare acasă.

În cazul copiilor sub 15 ani care spuneua că sunt fericiţi, era de 2 ori mai mare probabilitatea ca aceştia să stea de vorbă cu părinţii lor despre „lucruri importante” mai des decât o dată pe săptămână. 

Atât bieţii, cât şi fetele aveau tendinţa de a vorbi mai curând cu mamele decât cu taţii lor despre lucrurile importante, arată raportul realizat de Office for National Statistics (ONS). Totuşi, în ultimul deceniu, cel puţin în Marea Britanie, relaţia copiilor cu ambii părinţi pare să fi devenit mai apropiată, arată raportul.

Şi totuşi, în ciuda acestei evoluţii, încă prea puţini copiii se bucură de o relaţie bună cu părinţii lor şi discută regulat cu aceştia despre problemele importante, spune Lily Caprani, director de strategie în cadrul organizaţiei The Children’s Society. Copiilor trebuie să se simtă confortabil discutând cu adulţii, iar aceştia trebuie să le asigure acest confort şi să asculte cu atenţie ce spun copiii, pentru a depista dificultăţile din viaţa acestora. 

Copiii care se simt nefericiţi sunt mai predispuşi la probleme legate de sănătate, de rezultatele şcolare şi de viaţa de familie.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase