Home » D:News » Anomalie îngrijorătoare a vremii în Statele Unite. De ce este mai cald în Alaska decât în Texas?

Anomalie îngrijorătoare a vremii în Statele Unite. De ce este mai cald în Alaska decât în Texas?

Publicat: 16.11.2014
Din cauza unor anomalii ale vremii, zilele acestea este mult mai cald în Alaska decât în Texas. Meteorologii din Statele Unite au emis o avertizare de vreme rece pentru sudul ţării.

În Amarillo, Texas, s-au înregistrat joi -6 grade Celius, în timp ce în Alaska au fost doar -1 grade Celsius.

Anomaliile vremii au început la sfârşitul săptămânii trecute, când un „ciclon-bombă” s-a format în Marea Bering, care s-a combinat cu vârtejul polar din nord şi a trimis aerul rece din zona arctică spre sud, în Statele Unite.

Astfel, aici a venit o iarnă timpurie, chiar şi în regiunea Golfului Mexic, în timp ce temperaturile au crescut uşor în Alaska.

Tot acum, furtuna polară Bozeman a venit din nord-vestul Pacificului spre est.

Cercetătorii de la Universitatea Maine au realizat această hartă meteo, care arată temperaturile de joi. În zonele marcate cu albastru şi violet s-au înregistrat sub 0 grade.

Temperaturile înregistrate joi. În zonele cu albastru şi violet sunt sub 0 grade Celsius    Temperaturile înregistrate joi. În zonele cu albastru şi violet sunt sub 0 grade Celsius

Din această cauză, cele mai multe regiuni din centrul SUA sunt acum sub temperaturi cu mult sub cele normale pentru această perioadă, iar Alaska înregistrează temperaturi mult mai ridicate.

A doua hartă arată zonele anormal de calde (cele marcate cu roşu) şi cele anormal de reci (trecute cu violet), comparativ cu medie obişnuită.

Regiunile unde este mai cald decât ar fi normal (cu roşu) şi mai frig decât în mod obişnuit (cu violet)    Regiunile unde este mai cald decât ar fi normal (cu roşu) şi mai frig decât în mod obişnuit (cu violet)

Meteorologul Eric Holthaus spune că aceste anomalii ar putea dura până la sfârşitul lunii.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase