Prima pagină D:News

Ce riscă femeile care folosesc contraceptive atunci când îşi cunosc viitorul partener?

Roxana Ruscior 11.23.2014 | ● Vizualizări: 128
Ce riscă femeile care folosesc contraceptive atunci când îşi cunosc viitorul partener?     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Multe din femeile care iau pastile contraceptive ar putea avea o problemă la care nu s-ar fi gândit până acum.

Cercetătorii au aflat că dacă femeile iau contraceptive atunci când întâlnesc bărbatul cu care se vor căsători, este posibil ca după ce renunţă la aceste pastile să nu-l mai găsească la fel de atrăgător ca înainte.

În cadrul studiului, experţii au observat acest fenomen în cazul căsniciilor unde bărbatul nu avea un chip considerat atrăgător. În cazul celor atrăgători, reacţia a fost invers: au fost consideraţi mai frumoşi când femeile au renunţat la contraceptive.

În cadrul cercetării au fost urmărite timp de 4 ani 48 de cupluri căsătorite, iar alte 70 de cupluri au fost monitorizate timp de 1 an.

Studiul sugerează că pastilele contraceptive au un efect nedorit asupra relaţiilor de cuplu, spun cercetătorii din Florida, care au publicat concluziile în revista Proceedings of the National Academy of Sciences. 

Cuplurile care au luat parte la studiu au răspuns la chestionare legate de metodele contraceptive folosite şi gradul de satisfacţie marital şi sexual.

Apoi, fotografii cu chipurile bărbaţilor au fost arătate altor persoane, pentru a se stabili care este atrăgător şi care nu.

Fenomenul observat de cercetători apare pentru că, atunci când iau hormoni ca metodă contraceptivă, femeile tind să evalueze diferit gradul de atractivitate al partenerilor.

Estrogenul şi progesteronul din aceste pastile afectează fertilitatea femeii şi implicit modifică interesul ei pentru un anumit partener.

Când ele nu mai sunt fertile, este blocat mecanismul biologic prin care în mod normal ar fi atrase de bărbaţii cu un anumit bagaj genetic, care ar fi buni părinţi pentru copilul lor.

Sursa: Daily Mail