Home » D:News » Îmbrăţişările – tratamentul cu efecte surprinzătoare

Îmbrăţişările – tratamentul cu efecte surprinzătoare

Îmbrăţişările – tratamentul cu efecte surprinzătoare
Publicat: 23.12.2014
Îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate, ajutând la prevenirea infecţiilor şi atenuarea stresului, arată un studiu american recent

O simplă îmbrăţişare poate reduce simptomele de boală şi, cu cât administrăm de mai multe ori acest „tratament”, cu atât rezultatele sunt mai bune. 

Cercetători de la Carnegie Mellon University, SUA, au chestionat 400 de persoane în privinţa conflictelor personale şi a sprijinului pe care îl primesc din partea altora.

Ulterior, cercetătorii i-au expus pe voluntari unui virus care provoacă guturaiul şi i-au pus în carantină. Ce au aflat astfel?

Persoanele care simţeau că au parte de sprijin solid din partea familiei şi a prietenilor erau mai puţin susceptibile să cadă pradă infecţiilor din cauza situaţiilor stresante. Iar efectul protector al acestui sprijin emoţional se datora, în proporţie de o treime, îmbrăţişărilor. Cei care simţeau sprijiniţi mai mult – şi căpătau mai multe îmbrăţişări – aveau simptome de boală mai uşoare, indiferent de nivelul de stres la care erau supuşi. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Psychological Science.

Se cunoştea deja faptul că persoanele care afirmă că au parte de un sprijin bun din parte altor oameni sunt mai protejate de efectele stresului asupra unor tulburări precum depresia şi anxietatea.

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase