Home » D:News » Microsoft a prezentat detaliile sistemului Windows 10 şi ochelarii holografici HoloLens

Microsoft a prezentat detaliile sistemului Windows 10 şi ochelarii holografici HoloLens

Microsoft a prezentat detaliile sistemului Windows 10 şi ochelarii holografici HoloLens
Publicat: 23.01.2015
Microsoft a prezent detaliile sistemului de operare Windows 10, printre care se numără un nou motor de căutare şi un instrument digital de căutare cu comandă vocală, precum şi un prototip al unor ochelari holografici, relatează Bloomberg.

Motorul de căutare, prezentat sub numele de Spartan, este construit pentru a fi mai rapid decât browserul Internet Explorer, pe care Microsoft îl oferă în prezent utilizatorilor de calculatoare. Mai mult decât atât, noul motor de căutare va fi compatibil şi cu tablete, şi cu smartphone-uri, nu doar cu PC-uri.

„Odată cu Spartan, vom avea o experienţă modernă de căutare pe internet, care are caracteristile pe care utilizatorii le apreciază la FireFox şi Chrome”, a afirmat Wes Miller, analist al serviciului Directions on Microsoft.

Companiile vor putea folosi, totuşi, şi browserul Internet Explorer, reprezentanţii Microsoft luând în considerare posibilitatea de a păstra ambele motoare de căutare pe sistemul de operare Windows 10.

Altă noutate a versiunii 10 a sistemului de operare Windows pentru calculatoare este Cortana, un asistent digital cu comandă vocală, disponibil în prezent doar pe sistemul Windows Phone rulat pe smartphone-uri.

Windows 10, care va fi disponibil pentru clienţi începând cu acest an, va fi gratuit pentru utilizatorii versiunilor 7 şi 8.1 şi ai sistemului Windows Phone.

De asemenea, Microsoft a prezentat ochelarii „HoloLens”, care generează holograme, şi care vor ajunge pe piaţă până la finalul acestui an, încercând astfel să ţină pasul cu competitorii Google şi Facebook, care investesc pentru a crea dispozitive pentru realitatea virtuală.

Microsoft s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani, pe fondul scăderii importanţei calculatoarelor în rândul clienţilor. De asemenea, compania americană nu a reuşit să producă un sistem de operare pentru tablete şi smartphone-uri care să concureze cu cele oferite de Apple şi Google.

Sistemele Windows au fost instalate doar pe 11% dintre echipamentele livrate în anul 2014, în condiţiile în care calculatoarele au reprezentat doar 10% din totalul dispozitivelor vândute anul trecut, potrivit firmei Sanford C. Bernstein & Co.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase