Prima pagină D:News

A fost descoperită cauza mirosului chimic misterios din Moscova

Iuliana Enache 02.03.2015 | ● Vizualizări: 634
A fost descoperită cauza mirosului chimic misterios din Moscova     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

În ultimele zile au fost înregistrate numeroase plângeri în mai multe districte din oraş privind un miros chimic, supărător.

Conductele de canalizare din Moscova sunt responsabile de mirosul "chimic" misterios din capitala rusă, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Moscow Times, în ediţia electronică de miercuri.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul său de Internet, ministerul a declarat că vaporii au fost generaţi de prezenţa acetatului de etil în conductele de canalizare din Moscova, adăugând că substanţa nu prezintă pericole pentru sănătate.

Duminică, ministerul a emis o avertizare prin care sfătuia locuitorii capitalei să se izoleze în locuinţe în cazul în care observă un miros "chimic", după plângerile mai multor localnici.

Avertizarea publicată online sfătuia locuitorii să îşi ţină ferestrele şi uşile închise şi să izoleze orice crăpătură cu prosoape ude.

Un oficial din cadrul agenţiei pentru situaţii de urgenţă din Moscova, Andrei Pavlov, a declarat pentru postul de radio Govorit Moskva că rezultatele testelor au arătat că această concentrare de substanţe poluante în capitală nu a depăşit limitele permise duminică sau luni.

Conductele de canalizare sunt "în cea mai mare parte vinovate de miros", a adăugat el, fără să precizeze ce altceva ar mai fi putut provoca poluarea.

Acetatul de etil, un lichid cu miros intens, este folosit în diverse industrii. Vaporii săi pot provoca iritaţii ale ochilor şi ale tractului respirator.

Sursa: Mediafax