Home » D:News » A demisionat şi a plecat în jurul lumii cu un rucsac şi cu aparatul foto. Aşa a început „Atlasul Frumuseţii” femeilor din 37 de ţări

A demisionat şi a plecat în jurul lumii cu un rucsac şi cu aparatul foto. Aşa a început „Atlasul Frumuseţii” femeilor din 37 de ţări

Publicat: 20.02.2015
Proiectul "Atlasul Frumuseţii", realizat de fotografa română Mihaela Noroc, care a călătorit în 37 de ţări pentru a surprinde frumuseţea femeilor din lume, este prezentat de mai multe publicaţii şi site-uri internaţionale, între care cotidianul britanic The Independent, dar şi de televiziunea CNN.

„Frumuseţea înseamnă diversitate, iar eu am străbătut lumea pentru a o descoperi”, spune fotografa Mihaela Noroc, fiind citată într-un material dedicat proiectului său „The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumuseţii” şi publicat pe site-ul televiziunii internaţionale CNN.

În materialul intitulat „Fotografa care surprinde frumuseţea din lume” se spune că, pentru Mihaela Noroc, frumuseţea nu poate fi definită de o singură ţară, rasă şi etnie.

FOTO: Facebook    FOTO: Facebook

„Acesta este motivul pentru care fotografa română a cutreierat lumea pentru proiectul său «Atlasul Frumuseţii», căutând să surprindă imagini ale frumuseţii în diferite ţări şi culturi”, precizează CNN.

FOTO: Mihaela Noroc    FOTO: Mihaela Noroc

Potrivit CNN, Mihaela Noroc şi-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus călătorii ale acesteia în 37 de ţări. De asemenea, ea speră să poată să strângă fondurile necesare pentru a continua proiectul „Atlasul Frumuseţii”,

„În opinia mea, frumuseţea înseamnă să ţii în viaţă originile şi cultura. Să fii natural, sincer, autentic, special”, spune Mihaela Noroc.

Citiţi aici un interviu gândul.info cu Mihaela Noroc, fotografa de 29 ani care a plecat într-o călătorie în jurul lumii pentru a „documenta” frumuseţea feminină

Şi publicaţia britanică The Independent prezintă proiectul „The Atlas of Beauty” şi pe fotografa care călătoreşte de-a lungul lumii pentru „a surprinde diversitatea culturală prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei”.

„Am văzut mulţi tineri încercând să imite alte persoane, să copieze trenduri internaţionale (…) Am realizat că frumuseţea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuţi şi să îţi păstrezi moştenirea culturală”, spune Mihaela Noroc, citată de The Independent.

FOTO: Mihaela Noroc    FOTO: Mihaela Noroc

Ea mai spune că femeile pe care le prezintă în „Atlasul Frumuseţii” au reacţionat diferit atunci când le-a propus să facă parte din acest proiect. Unele au fost fericite, în timp ce altele au fost greu de convins să se lase fotografiate. „Faptul că sunt şi eu femeie a ajutat foarte mult. Însă, la început, am fost foarte agitată şi am luat foarte personal toate refuzurile primite”, mai spune Mihaela Noroc.

Şi tabloidul britanic The Daily Mail prezintă proiectul fotografei care a plecat din România şi a călătorit prin ţări precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia şi Indonezia, surprinzând prin obiectivul său sute de femei.

Mai multe imagini parte a „Atlasului Frumuseţii” găsiţi aici

„Sunt o femeie de 29 de ani din România, care şi-a părăsit locul de muncă plictisitor şi a început o nouă viaţă. În urmă cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto şi am început să călătoresc în jurul globului, folosind economiile pe care le-am făcut în ani de muncă”, spune Mihaela Noroc, citată de dailymail.co.uk.

FOTO: Facebook    FOTO: Facebook

Proiectul „Atlasul Frumuseţii” este prezentat şi de publicaţia franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar şi de site-ul de divertisment boredpanda.com.

Potrivit contului său de pe reţeaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc doreşte să continue proiectul „Atlasul Frumuseţii” şi să realizeze o premieră mondială: să adauge în acest atlas cel puţin un portret de femeie din fiecare ţară a lumii. De asemenea, ea vrea să lanseze un album şi să organizeze o expoziţie la Bucureşti cu imagini din „Atlasul Frumuseţii”.

În acest sens, Mihaela Noroc va demara o campanie de strângere de fonduri.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase