Prima pagină D:News

Un nou studiu sugerează că femeile care dorm mai mult au o viaţă sexuală mai bună

Redactia Descopera.ro | 03.19.2015 | ● Vizualizări: 16709

Un somn odihnitor s-ar putea dovedi foarte important pentru viaţa sexuală a femeilor, reiese dintr-un nou studiu.

Cercetătorii au recrutat 171 de studente care au completat chestionare profesioniste despre problemele de natură sexuală, depresie şi anxietate.

Apoi, în fiecare dimineaţă, timp de două săptămâni, participantele la studiu au completat chestionare legate de activităţile sexuale din ultimele 24 de ore şi calitatea somnului de cu o seară înainte, inclusiv cât de mult le-a luat să adoarmă şi câte ore au dormit.

În cazul femeilor care se aflau într-o relaţie, fiecare oră de somn în plus a însemnat un nivel mai ridicat al dorinţei sexuale şi o creştere cu 14% a probabilităţii ca ele să facă sex următoarea zi.

Totodată, femeile care au dormit, în medie, mai mult au raportat o lubrifiere vaginală mai ridicată în timpul actului sexual decât cele cu durate medii ale somnului mai scăzute.

”Mai multe ore de somn nu ar trebui să fie privite ca o soluţie magică pentru rezolvarea tuturor problemelor sexuale”, a punctat autorul studiului, David A. Kalmbach, de la Universitatea din Michigan.

”Problemele sexuale au, adesea, multiple cauze, printre care starea de spirit, calitatea relaţiei, disponibilitatea partenerului şi, după cum ştim acum, sănătatea somnului”, a mai adăugat el.

Sursă: New York Times

Tag-uri: femei | studiu | viata sexuala | somn