Home » D:News » Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susţinere reţelei teroriste Stat Islamic

Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susţinere reţelei teroriste Stat Islamic

Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susţinere reţelei teroriste Stat Islamic
Publicat: 04.06.2015
Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă ajutor reţelei teroriste Stat Islamic în propagarea mesajelor, atacând site-uri ale unor organizaţii media, anunţă compania de securitate FireEye, potrivit BBC News online.

„Susţinătorii ajută organizaţia teroristă Stat Islamic prin atacuri oportuniste şi prin operaţiuni cibernetice mai sofisticate”, precizează compania FireEye.

Postul francez TV5 Monde a fost vizat de atacuri cibernetice anul acesta, dar simpatizanţii grupului Stat Islamic au vizat şi alte organizaţii media.

„Sunt numeroşi oameni care merg în Siria pentru a lupta de partea grupului Stat Islamic, dar alţii aleg o luptă mai comodă, de acasă. Oricine are o conexiune la Internet şi abilităţi tehnice poate contribui”, explică David Merkel, specialist al companiei FireEye.

Potrivit expertului, un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susţinere grupului Stat Islamic, prin atacuri cibernetice şi acţiuni de propagandă.

„Atribuirea acestor acţiuni grupului Stat Islamic este dificilă, dar este clar că sunt comise în numele acestei organizaţii teroriste”, subliniază FireEye.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase