Home » D:News » Marijuana ar putea înlocui un număr de 5 medicamente – studiu

Marijuana ar putea înlocui un număr de 5 medicamente – studiu

Mihaela STOICA 10.20.2015
Marijuana ar putea înlocui un număr de 5 medicamente – studiu
Un nou studiu publicat în revista Drug and Alcohol Review a constatat că oamenii din statele unde consumul marijuanei este legal au început din ce în ce mai mult să înlocuiască medicamentele, alcoolul sau alte droguri ilicite cu consumul de canabis. Acest lucru se datorează faptului că oamenii încep să cunoască tot mai mult proprietăţile medicinale ale marijuanei.

Dintre cei 473 de consumatori de cannabis intervievaţi de către Centrul de Cercetare a Dependenţelor din cadrul British Columbia, mai mult de 86 la suta dintre respondenţi au raportat renunţarea la una sau mai multe dintre substanţele menţionate mai sus, 80 la sută renunţând la produse farmaceutice pentru alternative non-toxice.

Cei sub 40 de ani au mai multe şanse de a înlocui toate cele trei substanţe cu marijuana, atât în scopuri recreeative cât şi medicale.

Persoanele care suferă de dureri cronice ar fi dispuse să utilizeze canabis în loc de medicamente achiziţionate cu prescripţie medicală.

Canabisul şi-a dovedit eficacitatea în tratarea durerii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, iar riscurile apariţiilor unor efecte adverse grave sunt destul de reduse.

Iată o lista cu cinci medicamente care pot fi înlocuite cu marijuana:

1.    Vicodin (analgezic)
2.    Xanax (medicament anti-anxietate)
3.    ADDERALL (stimulant)
4.    Ambien (medicament pentru insomnie)
5.    ZOLOFT (antidepresiv)

Sursa: ATTN