Home » D:News » Cele mai sigure ţări în care te poţi adăposti în caz de război – FOTO

Cele mai sigure ţări în care te poţi adăposti în caz de război – FOTO

Publicat: 13.12.2015
Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai paşnice ţări din lume.

Situaţia deosebit de tensionată din ultima vreme ne duce cu gândul că, în orice moment, poate izbucni un conflict de mare amploare. Într-un astfel de caz, instinctul nostru de supravieţuire ne spune că trebuie să găsim un loc sigur pentru a ne adăposti. Astfel locuri există în mai multe ţări de pe Glob.

Iată care sunt cele mai sigure ţări în care ne putem adăposti, în eventualitatea în care ar izbucni cel de-al treilea război mondial:

Elveţia

Elveţia este recunoscută în toată lumea pentru poziţia ei neutră, chiar dacă este un stat foarte bine înarmat. În cazul în care ar putea izbucni un conflict, refugiaţii s-ar putea adăposti în Alpii Elveţieni.

Foto: Asa Jernigan

Tuvalu

Statul insular se află într-o zonă izolată din Oceanul Pacific. Din cauza populaţiei sale  foarte reduse şi a lipsei unor resurse naturale semnificative, Tuvalu nu reprezintă o ameninţare pentru ţările vecine.

Foto: Anthony Asael

Noua Zeelandă

Este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume. La fel ca şi Elveţia, Noua Zeelandă are un relief alpin bogat, care poate servi drept adăpost refugiaţilor de război.

Foto: Austin Happel

Bhutan

Teritoriul statului Bhutan este înconjurat de Munţii Himalaya, care pot oferi adăpost în caz de conflict. Începând cu anul 1971, moment în care aderă la ONU, ţara a adoptat o poziţie neutră, asemănătoare Elveţiei.

Foto: littlebhutan.com

Chile

Este una dintre cele mai prospere ţări de pe continentul sud-american. Teritoriul statului cilian este înconjurat la graniţe de Munţii Anzi.

Foto: accionchile.cl

Islanda

Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai paşnice ţări din lume. Statul islandez nu are graniţă cu nicio ţară, iar relieful său înalt poate permite adăpostirea unor refugiaţi.

Foto: globalepix.com

Danemarca

Deşi Danemarca face parte din NATO, iar teritoriul său este expus fluxurilor de imigranţi, statul danez are un as în mânecă. Este vorba de controlul pe care îl are asupra Groenlandei, un loc care poate fi folosit ca adăpost, în caz de conflict.

Foto: energytrendsinsider.com

Malta

Statul este localizat pe insula omonimă din Marea Mediterană. De-a lungul timpului, numeroase imperii au încercat, unele fără succes, să cucerească această insulă. Datorită dimensiunilor sale reduse, Malta nu constituie o ameninţare la adresa altor state.

Foto: cre-am.eu

Irlanda

Deşi este o ţară dezvoltată, Irlanda nu are legături strânse cu niciun stat ce ar putea fi angrenat într-un conflict de amploare mondială. Mai mult decât atât, Irlanda are o tradiţie îndelungată de neutralitate militară.

Foto: nextgenerationtrust.com

Fiji

Statul insular este localizat în Oceanul Pacific, nefiind, astfel, o ameninţare pentru alte naţiuni. Mai mult decât atât, Fiji are o populaţie redusă şi resurse naturale care nu reprezintă interes pentru posibilii inamici.

Foto: bouton.xyz

Sursa: express.co.uk

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase