Prima pagină D:News

Cutremurul nu mai reprezintă un pericol pentru vieţile umane. Chinezii au inventat cel mai sigur pat în caz de cutremur - FOTO+VIDEO

Marina Manastîrlî 12.24.2015 | ● Vizualizări: 2563

Pentru a se proteja de cutremure, chinezii au creat o invenţie deosebită.

Este vorba despre un pat care, în caz de cutremur, se transformă într-o încăpere sigură.
 
Cutremurul de pământ este un fenomen natural imprevizibil şi face parte din categoria cataclismelor naturale deosebit de periculoase pentru că nu sunt însoţite de fenomene certe de avertizare.
 
Inventatorul chinez Wang Wenxi a lansat un videoclip cu conceptul de prezentarea a mai multe modele de pat, care se transformă, în mod automat, într-o cameră de supravieţuire mică atunci când simt un cutremur iminent. 
 
Versiunea cea mai simplificată dispune de o saltea deasupra unei cutii de metal. În cazul în care terenul începe să se agite, partea de sus a casetei se deschide, iar salteaua, împreună cu omul de pe ea, cad la fundul cutiei. Versiunile mai sofisticate sunt realizate sub forma unui pat cu baldachin, prevăzut cu un acoperiş care se poate lăsă în jos pentru a crea o mică cameră sigilată.

Videoclipul ne prezintă doar machetele virtuale  ale acestor modele de pat sigur, nu se ştie dacă aceste prototipuri există în viaţa reală. E clar că aceste camere prevăzute pentru cazuri de cutremur sunt construite pentru un scenariu dezastruos şi nu pentru confort.
 
Ideea lui Wenxi este una creativă, iar paturile ar fi perfecte pentru zonele cu risc seismic sporit.  
 
Sursa: Mentalfloss
Tag-uri: cutremur | chinezi | pat | transformare