Home » D:News » El Niño este în creştere. Ce se va întâmpla cu VREMEA. Anunţul făcut de NASA – VIDEO

El Niño este în creştere. Ce se va întâmpla cu VREMEA. Anunţul făcut de NASA – VIDEO

El Niño este în creştere. Ce se va întâmpla cu VREMEA. Anunţul făcut de NASA – VIDEO
Publicat: 06.01.2016
Potrivit NASA El Niño, e în continuă creştere, iar vremea se va înrăutăţi.
Vânturile puternice ale El Niño, care în prezent bat de la vest la est de Pacific, nu arată nici un semn de scădere. Iar temperaturile oceanice de suprafaţă  sugerează că apogeul nu a fost atins încă. Acest sistem meteorologic a fost implicat în incendii care s-au răspândit în mare parte în Indonezia, în inundaţiile care au lovit o mare parte a Americii de Sud şi în valul de căldură indiană. Toate aceste calamităţi au avut loc în 2015.
 
Cercetatorii se aşteaptă ca efectele acestui sistem să lovească Statele Unite în următoarele câteva luni, inaugurând o perioadă de condiţii meteorologice reci şi umede  în sudul SUA, în timp în nordul ţării s-ar putea instala vreme caldă şi uscată. Aceste previziuni sunt bazate pe ultimul indiciu al El Niño, care a avut loc 1997. Dezvoltarea evenimentului curent are o asemănare izbitoare cu cea care a avut loc în urmă cu 19 ani, care a creat o furtună de gheaţă dramatică în New England şi a provocat haos de-a lungul Golfului Coast.
 
 
California, care a fost devastată de secetă în ultimii cinci ani, ar putea fi inundată de un potop. „Nivelul apelor de acumulare din America de Vest a scazut aproape de a înregistra un nou record, în timp ce apele subterane au scăzut periculos. Acum ne pregătim pentru a vedea reversul ciclului apei în natură –sosirea unor ploi şi ninsori abundente”, a declarat Bill Patzert, un climatolog la Jet Propulsion Laboratory al NASA.
 
Dar în timp ce acest lucru ar putea suna ca o uşurare pentru California, încă s-ar putea să nu fie suficient pentru a rupe secetă. Ploile El Niño contribuie doar la o parte din sursa de apă din California şi în urma unui El Niño complex va fi declanşat şi un alt efect – La Niña, care ar putea aduce efecte meteorologice opuse. Continuarea sistemului meteorologic actual ar putea întârzia şi slăbi ploile din zona Asiei de Sud-Est până în Australia. Acest fapt poate duce la o lipsă de produse alimentare şi de apă pentru milioanele de oameni care locuiesc de-a lungul coastei Pacificului.
 
 
Pe lângă previziunile bazate pe evenimentul din 1997, alţi cercetari au constatat că influenţa norilor din circulaţia atmosferică reprezintă mai mult de jumătate din puterea El Niño şi La Niña. Ei au descoperit că modelele climatice care nu au luat în calcul măşcările norilor au arătat o variaţie mai mică a temperaturii oceanice de suprafaţă, prin care se indică un El Niño mai slab. După ce însă au fost luaţi în considerare norii, variţia temperaturii a crescut, şi împreună cu ea şi puterea evenimentului care va avea loc.
 
Sursa: IFL Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase