Home » D:News » Anunţ umanitar: Ajutor pentru viaţa unui băieţel cu leucemie acută limfoblastica cu celule B mature

Anunţ umanitar: Ajutor pentru viaţa unui băieţel cu leucemie acută limfoblastica cu celule B mature

Publicat: 15.01.2016
Cristian Andrei Rinder de 3 ani, din Iaşi, a fost diagnosticat în iulie 2015 cu limfom Burkitt de gradul IV (leucemie acută limfoblastica cu celule B mature).
A făcut chimioterapie la secţia de oncologie de la Spitalul de copii Sf. Maria, Iaşi. Rezultatele după primele 2 cure erau încurajatoare, însă după a 4-a cură i-a apărut o nouă formaţiune în obraz cu celule tumorale Burkitt. A fost transferat la Timişoara pentru a continua tratamentul pentru linia a 2-a, în încercarea de a obţine o remisie urmată de un transplant de celule stem. În ciuda curelor de chimioterapie, boala tot a progresat-la tomografia efectuată săptămâna trecută avea aproape 7 cm. 
  
Doctorii din Timişoara le-au spus părinţilor că au epuizat toate tipurile de tratament disponibile în România. Părinţii au căutat în străinătate (Europa şi US) un studiu clinic cu medicamente experimentale. Au primit un răspuns din Cehia de la Brno, unde există un studiu disponibil („immunotherapy trial based on dendritic cell vaccination”), dar e nevoie de 80.000 de euro pentru 4 luni de tratament. Puteţi citi aici mai multe detalii despre studiul clinic de la spitalul universitar din Brno.
  
Banii sunt necesari pentru că studiul respectiv nu este sponsorizat de o firmă farmaceutică, ci de statul ceh. Pentru că tratamentul este experimental şi nu există un echivalent în România,  suma nu poate fi acoperită de Casă de Asigurări de Sănătate prin formularul 112. 
  
Aici puteţi găsit toate detaliile medicale despre boala lui Cristian, precum şi raportul Spitalelor din Iaşi, Timişoara şi Brno.
 
Puteţi face donaţii în conturile: 
 
Lei: RO53INGB0000999901158234 – titular Rinder Bianca Andreea
 
Euro: RO37RNCB0718113242590001  – titular Rinder Ionut
 
USD: RO10RNCB0718113242590002 – Rinder Ionut
 
Swift: RNCB RO BU
BIC: RNCB
 
Contul PayPal: [email protected]
 
A fost creată o pagina dedicată de facebook pentru Cristian.
 
De asemenea, există doua pagini unde puteţi cumpăra şi vinde diverse obiecte pentru a îl ajuta pe Cristian.
 
Numărul de telefon al tatălui (Ionuţ Rinder) este 0749 459060.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase