Home » D:News » Nicio mâncare nu este sănătoasă. Nici măcar salata

Nicio mâncare nu este sănătoasă. Nici măcar salata

Publicat: 20.01.2016
Ni se spune din toate părţile, de la doctori şi nutriţionişti la reviste culinare şi ziare, să mâncăm mâncare sănătoasă. Luăm drept adevăr universal că o salată este sănătoasă şi că o porţie de cartofi prăjiţi nu este.

”Sănătos” este un cuvânt ”falimentar”, avertizează Roxanne Sukol, specialist în medicină preventivă la Clinica Cleveland şi autodidact în ceea ce priveşte nutriţia.

Salatele pe care ne place să le lăudăm nu sunt ”sănătoase”, ci hrănitoare. Problema ţine de denumire, mâncarea aducându-ne nutrienţii necesari pentru a fi sănătoşi, însă dacă am mânca doar salată, de exemplu, ne-am îmbolnăvi. Astfel de denumiri ne arată doar cu ce ar trebui să începem.

”Mâncarea noastră nu este sănătoasă. Noi suntem sănătoşi. Mâncarea noastră este hrănitoare.Ţin foarte mult la cuvinte. Cuvintele reprezintă cheia necesară oamenilor pentru a-şi da seama ce ar trebui să mănânce. Toată lumea este confuză”, spune Roxanne Sukol.

Anul trecut, FDA a trimis o notificare producătorului de batoare Kind prin care îl anunţă că folosirea cuvântului sănătos pe ambalaj nu este potrivită din cauza grăsimilor conţinute de produsul acestora. Kind a raspuns printr-o petiţie făcută de cetăţeni pentru reevaluarea felului în care este definit cuvântul ”sănătos”.

Să luăm exemplul proteinelor, un cuvânt pe care credem că îl cunoaştem. Ştim despre proteine că sunt bune, ajutând la întărirea masei musculare.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase