Home » D:News » Cum poţi preveni durerile de spate

Cum poţi preveni durerile de spate

Cum poţi preveni durerile de spate
Publicat: 15.02.2017
Durerea de spate este o experienţă nefericită de care foarte mulţi oameni au parte.

Aproximativ 80% dintre oamenii din partea vestică a lumii se pot aştepta la astfel de dureri la un moment dat de-a lungul vieţii. Este important de ştiut însă că dacă începem şi urmăm un program potrivit de exerciţii, putem evita acest tip de durere în viitor.

Durerea lombară apare din diverse motive, inclusiv stil de viaţă, genetică, ergonomie, accidentări din cauza sportului, curăţarea zăpezii cu lopata sau pur şi simplu ghinion.

Pentru majoritatea oamenilor, primul episod dureros va trece în aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, astfel de dureri tind să reapară destul de frecvent. Aproximativ 75% dintre oamenii care au experimentat astfel de dureri ajung să aibă din nou astfel de probleme în cursul unui an.

În urma experimentării durerilor de spate, oamenii aleg de cele mai multe ori să stea în pat, lipsă a activităţii care nu face decât să slăbească muşchii şi articulaţiile. Spatele ajunge apoi să nu mai poată suporta nivelul normal de activitate, ducând la mai multă durere şi mai multă inactivitate.

În ciuda faptului că astfel de dureri sunt foarte comune, puţine studii au examinat până în acest moment ce funcţionează mai bine împotriva durerilor de spate şi ce nu funcţionează.

În noua analiză, publicată în JAMA Internal Medicine, cercetătorii afiliaţi institutului George Institute for Global Health de la Universitatea din Sydney, au strâns şi au analizat mai multe studii.

Din 6000 de studii despre prevenirea durerilor de spate, cercetătorii au ales doar 23, pe care le-au considerat potrivite din punct de vedere metodologic. Aceste studii au analizat, în total, mai mult de 30.000 de participanţi.

Tehnicile de prevenţie analizate au inclus informarea cu privire la schimbările necesare în stilul de viaţă, orteze pentru pantofi, centuri pentru spate, diferite programe de exerciţii şi programe de exerciţii care au inclus şi un fel de educaţie despre prevenţia durerilor de spate.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase