Home » D:News » TOP 10 alimente care scad colesterolul, recomandate de Dr. Oz

TOP 10 alimente care scad colesterolul, recomandate de Dr. Oz

TOP 10 alimente care scad colesterolul, recomandate de Dr. Oz
Publicat: 13.03.2016
O dietă nesănătoasă este una dintre cauzele principale ale unor valori ridicate ale colesterolului. Dar avem veşti bune!

Celebrul Dr. Oz recomandă 10 alimente care scad colesterolul şi protejează inima.

Dacă ai un nivel ridicat de colesterol (sau dacă vrei să previi o astfel de situaţie) unul dintre primele lucrurile pe care trebuie să le faci este să-ţi examinezi atent dieta. Consumi alimente care pot reduce colesterolul? Încerci să le eviţi pe cele care determină valori ridicate ale colesterolului rău (LDL)?

Dacă nu, Dr. Oz îţi recomandă 10 alimente care scad colesterolul şi care nu ar trebui să-ţi lipsească de pe lista de cumpărături. În plus, dacă vă ridicaţi valorile colesterolului bun veţi părea cu 3,3 ani mai tânăr dacă sunteţi bărbat şi cu 0,6 ani în cazul femeilor.

1.  Migdalele

Migdalele sunt foarte eficiente în reducerea colesterolului din sânge. Aceste alimente bogate în grăsimi nesaturate pot creşte valorile colesterolului bun (HDL), în timp ce reduc nivelul colesterolului rău (LDL). Mai mult, grăsimile nesaturate pot împiedeca oxidarea colesterolului rău, prin urmare ajută la diminuarea numărului cazurilor de boli de inimă. Aveţi nevoie doar de câteva migdale (10) pentru a beneficia de toate propietăţile lor nutritive.

2.  Alimente îmbogăţite cu fitosteroli

Producători  de suc de portocale încearcă să facă acest aliment şi mai atrăgător, motiv pentru care au adăugat fitosteroli (cu propietăţi puternice în reducerea nivelului colesterolului rău). Un număr impresionant de studii a arătat că un aport de aproximativ 2 grame de fitosteroli în alimentaţie în fiecare zi reduc colesterolul rău LDL cu până la 8%. Alte alimente îmbogăţite cu fitosteroli: margarina, laptele,brânza, laptele de soia şi pâinea.

 3. Uleiul de măsline

Acest ulei este un adevărat superstar al nutriţiei – bogat în antioxidanţi şi grăsimi monosaturate ajută la scăderea colesterolului rău, dar nu afectează nivelul celui bun. Beneficiile uleiului de măsline se explică prin conţintul bogat de polifenoli care acţionează atât ca antioxidanţi, cât şi ca agenţi anti-inflamatori. Aveţi nevoie de 2 linguriţe de ulei de măsline pe zi pentru a vă bucura de beneficiile lui pentru inimă.

4.  Sparanghel gătit la aburi

O salată sau un platou cu crudităţi este o alegere bună dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi dieta, dar şi gătirea la abur poate fi de ajutor în creşterea propietăţilor de reducere a colesterolului în cazul anumitor legume, cum ar fi sparanghelului. Alte legume care devin mai bune pentru sănătate după ce sunt gătite la aburi: bamele, sfecla, morcovii, vinetele, fasolea verde sau conopida. Experţii în nutriţie consideră că prin gătirea lor la abur, aceste legume ajută la reducerea colesterolului rău din sânge.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase