Home » D:News » Un chirurg brazilian a salvat mâna unui bărbat prin coaserea ei în ABDOMEN. ”Nu am putut să cred când mi-au spus” – FOTO+VIDEO

Un chirurg brazilian a salvat mâna unui bărbat prin coaserea ei în ABDOMEN. ”Nu am putut să cred când mi-au spus” – FOTO+VIDEO

Publicat: 08.04.2016
Graţie unui chirurg inventiv, un muncitor de la o fabrică braziliană îşi va păstra mâna stângă după ce a suferit un teribil accident de muncă care i-a smuls aproape toată pielea de pe ea.

În loc de amputarea membrului, medicii de la spitalul Santa Otilia (sudul Braziliei) au cusut mâna lui Carlos Mariotti, în vârstă de 42 de ani, în abdomenul lui. Acolo, membrul a fost acoperit cu o clapă protectoare de piele. Mâna va rămâne în cavitatea abdominală timp de aproximativ şase săptămâni, până când se vor dezvoltă ţesuturi noi şi tendoane şi va putea primi grefe noi de piele.

Mariotti lucra ca operator tehnic la o maşină dintr-o fabrică de producţie a materialului plastic, aproape de propria lui casă, în Orleans (sudul Braziliei). În timp ce opera maşina care făcea  bobine, mecanismul i-a prins şi târât mâna în ​​aparat. Vătămarea produsă a fost atât de gravă încât oasele şi tendoanele lui Mariotti au devenit vizibile. Medicilor le era teamă că mâna ar fi putut fi infectată şi că ţesutul şi tendoanele vor putrezi. Carnea trebuia să se vindece. Astfel că, potrivit acestora, singurul loc din corp unde putea să încapă întreaga mână a lui Mariotti a fost burta bărbatului.

Din fericire, operaţia a fost un succes.

„Când m-am trezit din operaţie nu am ştiut dacă era încă acolo. Nu am putut să cred când mi-au spus că au introdus mâna mea în mine”, a declarat Carlos Mariotti pentru The Independent.

Mariotti este încă în recuperare la Spitalul Santa Otilia. Pentru a preveni atrofierea mâinii, bărbatul a fost instruit de medici să o mişte foarte încet în interiorul abdomenului său.

„Este un sentiment foarte ciudat când încerc să mişc degetele care se află în interiorul propriului meu corpul meu şi văd cum, înfiorător, burta mea se mişcă uşor aşa după cum o împung eu”, povesteşte bărbatul accidentat.

Mariotti a pierdut totuşi în accident degetul său arătător şi cel mijlociu, iar medicii spun că nu va recăpăta mobilitatea pe care o avea înainte la mâna stângă. Cu toate acestea, Mariotti este recunoscător medicilor pentru că aceştia i-au păstrat membrul, astfel încât el să poată mânui tacâmuri, conduce un autovehicul şi să se îmbrace fără nici un ajutor.

În timp ce operaţia lui Carlos Mariotti sună cât se poate de bizar, acesta a fost precedată de un succes similar. În 2015, chirurgii din China au grefat mâna unui om la gamba sa dreaptă după ce membrul a fost amputat într-un accident similar la fabrică. După ce tendoanele şi nervii s-au vindecat, medicii au reataşat braţul bărbatului la loc.

Surse: MentalflossThe Independent

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase