Home » D:News » O mumie veche de 1.500 de ani, descoperită recent, pare să fie încălţată cu ADIDAŞI. Ce explicaţie oferă arheologii – FOTO

O mumie veche de 1.500 de ani, descoperită recent, pare să fie încălţată cu ADIDAŞI. Ce explicaţie oferă arheologii – FOTO

Publicat: 15.04.2016
Specialiştii susţin că trupul mumificat aparţine, cu siguranţă, unei femei.

De curând, arheologii din Mongolia au descoperit în Munţii Altai mumia unei femei, despre care se presupune că a trăit în urmă cu circa 1500 de ani. În momentul în care cercetătorii au făcut publice imaginile cu rămăşiţele umane, pe reţelele de socializare a izbucnit o adevărată isterie: cea înmormântată părea să aibă în picioare o pereche de adidaşi.

Cercetătorii i-au lămurit imediat pe internauţi spunându-le că descoperirea pe care au făcut-o arată în mod clar cât de pricepuţi erau meşterii mongoli de la acea vreme. Ei au declarat că nu se pune, sub nicio formă, problema unei călătorii în timp, care ar fi putut duce la identificarea unor obiecte fabricate recent într-un mormânt datat în secolul al VI-lea d.Hr. 

Utilizatorii reţelelor de socializare susţin că încălţările mumiei sunt, de fapt, o pereche de pantofi sport (Foto:disclose.tv)

Specialiştii susţin că individul înhumat nu a făcut parte din aristocraţia acelei perioade, chiar dacă artefactele descoperite ar sugera prezenţa unei persoane care fi avut un statut social important. Oamenii de ştiinţă au mai adăugat că trupul îngropat a aparţinut unei femei, deoarece în mormânt nu au fost descoperite vârfuri de săgeţi, semn că acolo ar fi fost depus cadavrul unui bărbat. 

Cercetătorii mongoli nu sunt impresionaţi de ideea ,,pantofilor sport” ai mumiei, lansată de utilizatorii reţelelor de socializare. Ei susţin că publicul ar trebui, mai degrabă, să îşi îndrepte atenţia asupra celorlalte obiecte descoperite în mormânt, deoarece acestea s-au conservat într-o stare foarte bună şi ne pot oferi oferi, astfel, informaţii importante referitoare la traiul de zi cu zi al membrilor vechilor triburi turcice.

Sursa: iflscience.com 

Vă mai recomandăm şi: O nouă descoperire uluieşte cercetătorii. Un sit al vikingilor din Canada rescrie istoria pe care o ştim – FOTO+VIDEO

                                  În urmă cu aproape două secole era descoperită, din greşeală, una dintre cele mai mari comori arheologice ale lumii

                             DESCOPERIRE de proporţii despre ilustrul Hannibal, spaima Romei. De peste 2.000 de ani, istoricii căutau aceste DOVEZI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase