Prima pagină D:News

Cuvântul pe care trebuie să îl foloseşti la începutul fiecărui e-mail

Redactia Descopera.ro | 04.28.2017 | ● Vizualizări: 17086
Cuvântul cu care nu trebuie să începi vreodată un e-mail (Imagine Hepta / Mediafax Foto0     + zoom
Galerie foto (1)

Magnatul Jonathan M. Tisch are o regulă foarte importantă în ceea ce priveşte felul în care scrie un e-mail, informează Gândul.

Tisch dezvăluie cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont atunci când scrii un e-mail. Potrivit acestuia, cuvântul ”eu” este cât se poate de nepotrivit deoarece atrage prea mult atenţia asupra celui care îl trimite.

Jonathan M. Tisch, co-preşedinte al consiliului de administraţie al Loews Corporation, spune că a învăţat acest lucru în prima lună de muncă la Loews Hotels, în 1980.

Înainte de popularizarea e-mailului drept principala metodă de corespondenţă, modul în care se scriau scrisorile era foarte important, iar începerea unei scrisori folosind cuvântul ”eu” era considerat un semn de lipsă de politeţe.”Şeful meu mi-a spus că oricând scriu o scrisoare, iar în prezent se aplică e-mail-urilor, niciodată să nu încep un paragraf folosind cuvântul ”eu”, deoarece acest lucru sugerează că tu eşti mai important decât persoana cu care comunici”, explică Tisch.
 
În prezent, el continuă să aplice această regulă corespondenţei prin e-mail şi îi încurajează pe alţii să facă acelaşi lucru, scrie The Independent.
 
”Atunci când începi să faci exerciţii de gândire pentru a nu mai folosi cuvântul ”eu”, devii un scriitor mai bun, iar acest lucru te învaţă să te gândeşti cu adevărat la un anumit lucru”, explică el.
 

 

Tag-uri: email | scrisori | trimitere | cont

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI