Home » D:News » Beneficii pe care nu le ştiai despre grapefruit

Beneficii pe care nu le ştiai despre grapefruit

Beneficii pe care nu le ştiai despre grapefruit
Publicat: 21.05.2016
Grepfruturile conţin foarte multe vitamine, fibre şi nutrienţi.

Sunt cunoscute pentru antioxidanţii lor şi capabilitatea de a îmbunătăţi sistemul imunitar, pe cel digestiv şi scăderea colesterolului din organism. „Grepfrutul a fost folosit în diete timp de mulţi ani deoarece ajuta la pierderea în greutate”, spune Alissa Rumsey, nutriţionist din New York şi purtător de cuvânt pentru Academia de Nutriţie şi Diete.

Imunitate

Jumătate de grepfrut conţine 59% din doza zilnică de vitamina C. Aceasta stimulează producţia de celule albe şi, de asemenea, protejează leucocitele, care produc substanţe antivirale.

Sănătatea Inimii

Vitamina C duce la un risc redus de boli cardiovasculare. Un studiu din 2015 a folosit 100.000 de oameni şi a arătat că aceia care mâncau fructe şi legume aveau şanse mai mici cu 15% să dezvolte afecţiuni la inimă.

Pietre la rinichi

Acidul citric, găsit în grepfrut, poate deteriora formarea pietrelor şi poate sparge pietrele mici deja formate. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că femeile care beau un litru suc de grefe, portocale sau mere în fiecare zi, au mult mai puţine şanse de a face pietre la rinichi.

Cancer

Vitamina C şi beta-carotenul pot duce la un risc redus de cancer esofagian. Un studiu publicat în Journal of Chemotherapy arată că suplimentarea vitaminei C acţionează ca o chemoterapie asupra celulelor canceroase din esofag.

Studiile făcute pe animale sugerează că grepfruturile pot avea un efect reducţional asupra celulelor canceroase din coloană. Acestea au eliminat celulele din coloanele şobolanilor care au fost injectaţi cu celule canceroase.

De asemenea, grepfrutul este una dintre cele mai bune surse de licopene, după roşii. Un studiu făcut pe 50.000 de bărbaţi a arătat o relaţie inversă între licopene şi cancerul la prostată. Bărbaţii cu un nivel crescut de licopene, nu erau atât de expuşi cancerului precum cei cu un nivel mai scăzut.

Sarcina

„Acidul folic este esenţial femeilor însărcinate pentru a preveni afecţiunile tubului neural”, afirmă Rumsey. În timp ce acidul folic este prezent în vitaminele prenatale, consumarea lui prin mâncare este un mod excelent de a te asigura că este absorbit de corp.

Antioxidant

Un articol din Journal of Agricultural and Food Chemistry a evaluat compuşii fenolici din 13 sucuri de fructe diferite, iar sucul de grefe a ocupat primul loc. Compuşii fenolici acţionează drept antioxidanţi.

Hidratare

„Grepfrut este 91% apă, deci poate ajuta hidratarea”, afirmă Rumsey.

Digestia

Fibrele şi apa din grefe pot ajuta digestia şi pot preveni constipaţia, conform Mayo Clinic.

Pierderea în greutate

Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a folosit 91 de pacienţi obezi care au luat capsule cu grepfrut, suc de grepfrut, jumătate dintr-un fresh de grepfrut sau capsule placebo. Toţi cei care au consumat grepfrut au pierdut mai mult în greutate decât grupul placebo, iar grupul grepfrut şi-a îmbunătăţit şi rezistenţa la insulină şi sindromul metabolic.

Colesterol

„Grefele conţin pectină, o fibră care poate reduce nivelul de colesterol şi descreşte numărul trigliceridelor”, spune Rumsey.

Piele, păr şi răni

Vitamina C este necesară în procesul vindecării unei răni. Colagenul este, de asemenea, esenţial pentru sănătatea pielii şi a părului. Mai mult decât atât, vitamina A, prezentă tot în grepfrut, ajută la dezvoltarea unui ţesut sănătos, iar conţinutul ridicat de apă ajută pielea să fie hidratată şi elastică.

Vederea

Vitamina A este esenţială pentru o vedere bună. Aceasta declanşează un semnal electric în nervul optic, cauzând percepţia culorilor şi vederea în lumină slabă.

Sursa: Live science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase