Home » D:News » Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce înghiţi o GUMĂ de mestecat – FOTO+VIDEO

Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce înghiţi o GUMĂ de mestecat – FOTO+VIDEO

Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce înghiţi o GUMĂ de mestecat – FOTO+VIDEO
Publicat: 26.05.2016
Ce se întâmplă în organismul uman şi anume în sistemul digestiv după ce este înghiţită o gumă de mestecat?

Un video postat pe youtube de Societatea Americană de Ştiinţă a explicat ce se întâmplă în tractul digestiv. Există trei componente de bază ale digestiei. Primul include procesele mecanice care sunt necesare pentru procesarea produselor alimentare înainte de a le ingera – mestecatul.

via GIPHY

Componentul numărul doi se concentrează pe enzimele sau proteinele din salivă şi stomac, care ajută la descompunerea acelui aliment mestecat. Şi ultimii, dar nu cei mai puţin importanţi, sunt acizii, care dizolvă alimentele în particule care să poată trece confortabil prin intestine.

În mod tradiţional, atunci când mănânci, dinţii şi limba lucrează împreună pentru a mărunţi mâncarea. Apoi, mişcările musculare împing alimentele prin tractul digestiv, până când acestea ajung în stomac unde sunt supuse acţiunii sucurilor gastrice.

via GIPHY

Dar, în ce priveşte guma de mestecat, acest produs nu este proiectat pentru a fi digerat de către organismul uman. De ce? Fiindcă conţine o bază naturală de cauciuc sau una sintetică. Cauciucul butil, utilizat în mod obişnuit în producţia gumei de mestecat, este un cauciuc sintetic folosit şi în producţia anvelopelor şi mingilor de baschet.

via GIPHY

În timp ce enzimele sunt capabile să descompună glucidele, uleiurile şi alcoolii din guma de mestecat, baza de cauciuc este practic imună la aceste enzime.

Chiar şi acizii din sucul digestiv nu pot dizolva baza de cauciuc, fiindcă cauciucul este atât de rezistent încât îl folosim la mănuşile de protecţie. Ca urmare, o parte din gumă supravieţuieşte tututor încercărilor din sistemului digestiv.

Pentru a afla mai multe detalii vă propunem să urmăriţi video-ul de mai jos:

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase