Home » D:News » Când vor fi transportaţi primii oameni pe Marte

Când vor fi transportaţi primii oameni pe Marte

Publicat: 05.06.2016
Când vor fi transportaţi primii oameni pe Marte
Potrivit anterpenorului Elon Musk, nava Dragon V2 care va zbura pe Marte în anul 2018, nu va putea fi pilotată.

Compania privată din Statele Unite, SpaceX, care aparţine antreprenorului Elon Musk, preconizează pentru anul 2024 lansarea misiunii pe Marte, care va fi realizată în 2025.

SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spaţiul cosmic, fondată ca o companie pornind de la zero de către cofondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk. Transportaţi de nava spaţială primii oameni vor ajunge pe Planeta Roşie.

Potrivit anterpenorului Elon Musk, nava Dragon V2 care va zbura pe Marte în anul 2018, nu va putea fi pilotată.

„Zborul spre Marte pe această navă prezintă o idee nu tocmai bună. Nu este o navă foarte mare, doar că aceasta nu se va putea întoarce înapoi pe Pământ”. Anterior, antreprenorul Elon Musk a declarat că nava Dragon V2 este proiectată pentru a ateriza în orice loc al sistemului Solar, însă prima sarcină a Dragonului Roşu pe Marte este să treacă testul. Potrivit ultimului raport, compania SpaceX a lansat cu succes prima etapă a rachetei Falcon 9 pe platforma oceanică a Atlanticului.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase