Home » D:News » Capela Sixtină a fost recreată în mărime naturală în capitala Mexicului

Capela Sixtină a fost recreată în mărime naturală în capitala Mexicului

06.09.2016
Capela Sixtină a fost recreată în mărime naturală în capitala Mexicului
Celebra Capelă Sixtină a palatului papal din Vatican a fost recreată în mărime naturală în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, fiind montată în apropierea Monumentului Revoluţiei, din Plaza de la República/ Piaţa Republicii, scrie mexiconewsdaily.com.

Replica măsoară 27 de metri în înălţime, 78 metri în lungime şi 36 de metri în lăţime, fiind inaugurată marţi, 6 iunie.

Capela Sixtină din Mexic, în valoare de 45 milioane de pesos, a fost recreată la iniţiativa promotorului cultural Antonio Berumen, care se află în colaborare cu Guvernul statului Mexic.

Pentru reproducerea cât mai fidelă a frescelor lui Michelangelo, Berumen a strâns o echipă de arhitecţi, ingineri, scenografi şi fotografi. Echipa a petrecut peste 170 de nopţi în Capelă (în timp ce aceasta era închisă) imortalizând fiecare detaliu al Capelei, reuşind astfel să formeze o arhivă de aproximativ 2.7 milioane de fotografii.

Vaticanul nu a permis niciodată o reproducere de asemenea dimensiuni a monumentului religios, a spus Berumen.

Procesul de fotografiere a interiorului Capelei a fost supervizat de directorul Muzeelor Vaticane, Antonio Paolucci.

Berumen se aşteaptă ca replica Capelei Sixtine să adune peste 52 de milioane de vizitatori în următorii 3 ani, întrucât aceasta va fi mutată în oraşele-capitală ale tuturor celor 32 de state din Mexic.

Vizitatorii vor viziona prima oară un videoclip de 15 minute, ce va fi proiectat pe faţada replicii, care va înfăţişa o scurtă istorie a lui Michelangelo în timp ce picta scenele Geneza şi Ziua Judecăţii.

Turiştii nu vor observa doar măiestria artistului italian a cărui muncă la Capelă a durat 4 ani, dar de asemenea vor putea admira şi creaţiile geniilor Raphael, Botticelli, Ghirlandaio, Cosimo Rosselli, Signorelli, Perugino şi Pinturicchio.

Nu este percepută o taxă de intrare în replica Capelei Sixtine, dar cei care doresc pot contribui cu orice sumă, care va fi donată către o cauză caritabilă.

Sursa: Mediafax