Home » D:News » 7 sfaturi pentru igiena intimă a femeilor

7 sfaturi pentru igiena intimă a femeilor

7 sfaturi pentru igiena intimă a femeilor
Publicat: 27.06.2016
Femeile trebuie să fie atente la sănătatea lor din punct de vedere sexual. Igiena intimă trebuie să fie unul dintre principalele aspecte pe care acestea trebuie să le aibă în vedere, fie că sunt acasă sau în locurile publice.

Un medic ginecolog englez a publicat în revista Healthista, citată de Daily Mail, opt sfaturi pentru femeile care vor să-şi menţină sănătatea.

De la curăţarea jucăriilor sexuale, până la tipul de lenjerie intimă pe care ar trebui să-l poarte toate femeile, iată care sunt sfaturile medicului: 

1. Nu te aşeza pe capacul de toaletă din WC-urile publice. 

2. Ai grijă la igiena vaginală, dar nu folosi săpun antibacterial. Vaginul trebuie spălat cu apă curată, fără alte produse chimice care pot dăuna florei intravaginale. De asemenea, s-a demonstrat că săpunul folosit în acest sens conduce la apariţia mirosurilor neplăcute 

3. Evită lenjeria intimă sintetică. Bumbacul este materialul care ar trebui să fie purtat de orice femeie când vine vorba despre lenjeria intimă, acesta fiind şi cel mai puţin probabil să producă alergii. 

4. Curăţă cu atenţie jucăriile sexuale. Dacă o femeie foloseşte astfel de obiecte, ele trebuie să fie curăţate cu atenţie, cu apă caldă şi săpun, pentru îndepărtarea bacteriilor. 

5. Nu purta pantaloni extrem de mulaţi pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru este recomandat având în vedere faptul că organele sexuale au nevoie de ventilaţie pe parcursul zilei.

6. Mergi la controlul ginecologic chiar dacă momentan nu ai o relaţie sau nu ţi-ai început viaţa sexuală.

7. Ai grijă cu sexul anal. Niciodată nu trebuie ca după sexul anal să aibă loc un act sexual normal. Acest obicei creşte riscul de apariţie a diferitelor infecţii, cum ar fi şi infecţia cu bacteria E-coli. 

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase