Home » D:News » Ar trebui să porţi lenjerie intimă în timpul somnului? Rezultatele interesante ale unor studii realizate pe femei şi bărbaţi

Ar trebui să porţi lenjerie intimă în timpul somnului? Rezultatele interesante ale unor studii realizate pe femei şi bărbaţi

Publicat: 04.05.2016
Unii oameni preferă să îmbrace pijamale, în timp ce alţii aleg pantalonii scurţi şi un tricou pentru somn. Alţii preferă să doarmă goi.

Dar întrebea este: în timpul somnului ar trebui să purtăm sau nu lenjerie intimă?

Această întrebare a fost adresată experţilor medicali pentru a afla dacă există motive legate de sănătate pentru a decide cum e mai bine de dormit, în chiloţi sau fără ei.

”În general, partea de jos a unei femei şi regiunea ei genitală nu necesită să fie dezgolite în timpul somnului. Cele mai multe femei pot dormi cu lenjerie pe ele şi astfel ele nu riscă să se confrunte cu probleme de sănătate”, a declarat Alyssa Dweck, obstetrician şi ginecolog în Mount Kisco (New York) şi profesor clinic la Şcoala de Medicină Icahn de la Mount Sinai (New York City).

În acelaşi timp, există un grup de femei care pot beneficia prin faptul că nu poartă lenjerie intimă, în timpul somnului: femeile care suferă de vulvită cronică (o inflamaţie a cutelor pielii din afara vaginului) sau cele care suferă de vaginită cronică (inflamaţie a vaginului).

”Aceste femei sunt predispuse la infecţii vaginale fungice, prurit şi iritaţii dacă dorm fără chiloţi”, a adăugat Alyssa Dweck.

Motivul pentru Dweck recomandă ca aceste femei să rămâne goale pe timp de noapte este că aceste bacterii fungice se pot dezvolta şi prolifera în locuri întunecate, umede şi calde.

Atunci când zonele intime ale unei femei sunt acoperite toată ziua de îmbrăcăminte şi ţesături sintetice, inclusiv haine de antrenament sau tampoane igienice, acestea pot provoca iritaţii vaginale şi mediu umed proprice pentru producerea infecţiilor bacteriene, explică Dweck.

”În restul zilei, lenjeria de corp confecţionată din bumbac este cea mai bună alegere pentru femeile care suferă de aceste probleme”, afirmă obstetricianul şi ginecologul Alyssa Dweck.

Potrivit lui Dweck, un beneficiu suplimentar în a rămâne fără lenjerie în timpul nopţii/somnului este că acest lucru poate spori intimitatea între o femeie şi partenerul ei, cu expecţia perioadelor speciale ale femeilor, când nu este recomandat să doarmă goale.

”În acele zile, lenjeria va oferi o protecţie sporită în timpul somnului. Acest lucru este valabil chiar şi pentru femeile care sunt predispuse la infecţii vaginale frecvente”, a adăugat Dweck.

Pentru bărbaţi, nu există nicio diferenţă dacă merg la culcare goi sau cu lenjerie pe ei”, a declarat Michael Eisenberg, urolog şi director al departamentului de Medicină Masculină Reproductivă şi Chirurgie de la Centrul Universitar Medical Stanford Palo Alto din California.

Potrivit lui Eisenberg, pentru bărbaţii care preferă să doarmă în lenjerie de corp şi care încearcă să conceapă copii cu partenerele lor, nu există nici o diferenţă semnificativă între purtarea boxerilor sau a chiloţilor clasici.

Afirmaţia lui vine în baza unui studiu recent, care a analizat dacă tipul de lenjerie la bărbaţi sau lipsa acesteia are un efect asupra abilităţii unui cuplu de a concepe un copil in timpul unei perioade de 12 luni.

Cercetătorii au întrebat cei aproximativ 500 de bărbaţi, care au participat la studiu, despre preferinţele lor de lenjerie de corp atât în timpul zilei cât şi în timpul nopţii.

”În ce priveşte concepţia, rezultatele au arătat ca nu există o prea mare diferenţă între tipurile de lenjerie pe care le poartă bărbaţii noaptea (boxeri, chiloţi sau dacă nu poartă nimic)”, a decalarat Eisenberg .

Eisenberg consideră că aceste descoperiri ar trebui sa fie liniştitoare pentru mulţi oameni, arătând că fiecare poate purta acel timp de lenjerie care-l face să se simtă mai confortabil şi acest lucru nu va afecta concepţia.

Studii anterioare au prezentat dovezi mixte. Unele cercetări au sugerat că lenjeria mai strânsă poate creşte temperatura testiculelor şi poate fi legată de o calitate mai slabă a materialului seminal.

”Per ansamblu, studiul nostru a arătat că obiceiurile legate de lenjeria de corp a bărbaţilor, probabil, nu afectează prea mult capacitatea lor de a deveni taţi”, a concluzionat urologul Michael Eisenberg.

Sursa: Live Science

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase