Home » D:News » Armata americană va construi cea mai puternică armă laser pe care a avut-o până acum

Armata americană va construi cea mai puternică armă laser pe care a avut-o până acum

Publicat: 28.06.2016
Armata americană va construi cea mai puternică armă laser pe care a avut-o până acum
Se presupune că armele de acest tip vor domina războaiele din viitor.

Marina Americană face progrese constante în ceea ce priveşte dezvoltarea armamentului bazat pe tehnologie laser. Cel mai puternic dispozitiv de acest tip are o capacitate de 30 de kilowaţi şi a fost instalat la bordul unui vas militar. Recent, a fost anunţat într-o conferinţă planul de a fabrica un sistem mult mai performant, având o putere de 150 de kilowaţi. 

Reprezentanţii Centrului de Cercetare Navală din cadrul Marinei Americane au declarat în cadrul conferinţei că laserul urmează să fie testat în viitorul apropiat, la bordul unei nave militare. Deocamdată, cel mai performant sistem de acest tip rămâne dispozitivul de 30 de kilowaţi instalat pe vasul USS Ponce. Armamentul a fost folosit până acum în timpul operaţiunilor desfăşurate de armata SUA în Golful Persic. 

Armele laser folosite până acum la bordul lui USS Ponce s-au dovedit a fi extrem de eficiente în momentul în care au fost utilizate pentru a distruge ţinte aflate în mişcare lentă. Cu toate acestea, nu există siguranţa că aceleaşi sisteme vor fi folosite cu succes pentru a doborî dronele întrebuinţate din ce în ce mai des în timpul conflictelor. 

Armata SUA urmează să testeze în această vară eficienţa armelor laser instalate pe elicoptere. De asemenea, dispozitivele vor mai fi amplasate la bordul unor avioane de mari dimensiuni şi pe camioane construite special în acest sens. 

Sursa: popsci.com

Vă mai recomandăm şi: A fost inventat primul “anti-laser” din lume       

                                            Jedi printre noi: laserele cu putere uriasa de distrugere, la indemana copiilor

                                             Viitorul e aici: Aeronave doborate cu laserul in premiera absoluta (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase