Home » D:News » Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ”coşmarurile” lui ne vizează pe toţi

Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ”coşmarurile” lui ne vizează pe toţi

Publicat: 30.06.2016
Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ”coşmarurile” lui ne vizează pe toţi
Există unele lucruri pe care nici Stephen Hawking nu le poate explica.

În cadrul show-ului ,,Larry King Now,” faimosul astrofizician i-a explicat prezentatorului că mereu se întreabă de ce există totul şi toate în primul rând.

,,De ce universul şi celelate legi ale naturii există? Sunt ele necesare?”, s-a întrebat Hawking, adăugând ,,Într-un anumit sens ele există pentru că altfel noi nu am mai fi aici întrebându-ne. Dar există un motiv mai întemeiat?”

Este, însă, o mică diferenţă faţă de ceea ce a declarat Hawking în 2012, când revista New Scientist l-a întrebat la ce se gândeşte toată ziua. Atunci el a răspuns ,, Femeile sunt un complet mister”.

Hawking a afirmat că a învăţat o mulţime de lucruri despre femei de atunci, chiar l-a întrebat pe King despre cele opt femei cu care acesta s-a căsătorit.

,,Este acesta triumful sprenţei de după experienţă?” a întrebat Hawking

,,Este un punct interesant de gândire, Stephen,” a răspuns King, al cărui ultim mariaj a durat 19 ani.

Hawking a fost intervievat din Insulele Canare, unde a fost premiat în timpul Festivalului Starmus. În timpul interviului, Hawking a avertizat omenirea cu privire la ameninţarea inteligenţei artificiale.

,, Nu cred că  noile descoperiri în cazul inteligenţei artificiale vor fi benefice. În momentul în care maşinăriile vor putea evolua singure, nu vom putea şti sigur dacă obiectivele lor vor fi aceleaşi cu ale noastre,” a adăugat el.

În timpul unui interviu cu King  în 2010, Hawking a afirmat că două dintre cele mai mari probleme ale omenirii sunt lăcomia şi prostia.

,,Cu siguranţă nu am devenit mai darnici sau puţin mai deştepţi, acum şase ani mă îngrijorau poluarea şi supraaglomerarea. De atunci nimic nu a devenit mai grav”, a mai spus Hawking.

Sursa:Huffington Post

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase