Home » D:News » Noi cuvinte introduse în dicţionar în 2016. Printre acestea, ,,Pokemon Go” şi ,,Daesh”

Noi cuvinte introduse în dicţionar în 2016. Printre acestea, ,,Pokemon Go” şi ,,Daesh”

Noi cuvinte introduse în dicţionar în 2016. Printre acestea, ,,Pokemon Go” şi ,,Daesh”
Publicat: 24.07.2016
Alte cuvinte incluse sunt: ,,athleisure", ,,ghosting" sau ,,breaking news".
Monotonia vieţii cotidiene e definită, în mod paradoxal, în termeni la modă pe Dictionary.com. Printre cuvintele noi adăugate, se numără „athleisure”, o nouă categorie de modă în care se înscriu oamenii ce poartă pantaloni de yoga, dar şi sintagma „al desko”, care înseamnă „a-ţi mânca prânzul în faţa biroului de la serviciu.”, relatează Reuters.
 
Cele 300 de cuvinte ce au fost adăugate recent în baza de date de pe site-ul Dictionary.com sunt adunate dintr-o varietate de surse: titluri din publicaţii, conversaţii de zi cu zi, argou, jargon sau dialecte din zilele noastre.
 
Succesul fenomenal şi frenezia generate de jocul Nintendo pentru dispozitive mobile Pokemon Go, au impus introducerea în dicţionar a termenului „Pokemon”.
 
Populara aplicaţie de dating Tinder a ajutat la adăugare cuvântului „ghosting”, care defineşte brusca încetare a conversaţiei sau flirtului cu un posibil partener sau o parteneră de rendez-vous fără nicio explicaţie.
 
Ştirile „breaking news” despre atacurile teroriste revendicate de reţeaua Stat Islamic au făcut necesară adăugarea în dicţionar a cuvântului Daesh, un acronim arab care provine din primele litere ale grupării fundamentaliste islamice.
 
Citeşte continuarea articolului pe gandul.info
 
Vă mai recomandăm şi: Structura sociala determina gramatica
 
                                             Dictionarul calatorului in timp

                                             Ti-a placut Avatar? Invata limba Na’vi!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase