Home » D:News » O afecţiune de care femeile nu ştiu cum să scape îi poate lovi şi pe bărbaţi

O afecţiune de care femeile nu ştiu cum să scape îi poate lovi şi pe bărbaţi

Publicat: 25.07.2016
O afecţiune de care femeile nu ştiu cum să scape îi poate lovi şi pe bărbaţi
Medicul dermatolog Viviana Iordache trasează paşii pe care trebuie să îi urmăm pentru ca tratamentul să dea rezultate şi pielea să îşi recapete fermitatea.

Vergeturile, acele crăpături inestetice ale pielii, pot apărea oriunde pe suprafaţa corpului, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

“Vergeturile sunt rupturi în tesutul elastic şi în colagenul din dermul profund, care se „văd” prin transparenţa pielii.  Dacă sfâşierea este mare, le putem şi simţi”, precizează dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Vergeturile pot avea drept cauză variaţiile de greutate, expansiunea bruscă a muşchilor, creşterea rapidă, frecarea cu haine strâmte sau purtarea de greutăţi.Astfel explicăm apariţia vergeturilor la pubertate, după contraceptive, sarcină, alăptare, tratamente hormonale etc.

“O atenţie deosebită trebuie acordată bărbaţilor. În cazul care prezintă brusc vergeturi, ei trebuie să facă un consult dermatologic şi endocrinologic. De regulă, apar la cei care doresc să-şi crească repede masa musculară şi îşi administrează testosteron sau suplimente cu testosteron ascuns în combinaţii de vitamine şi proteine”, spune dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Tratamentul este destul de dificil şi de durată. ”Vergeturile crude ( noi) roşii sau roşu-vineţii sunt candidate la laser. Tratăm cu el formaţiunile vasculare, venectaziile, acneea inflamatorie şi cicatricile. Sunt posibile mai multe sedinţe de tratament, atâta timp cât vergetura este încă roşiatică. Au fost realizate studii în care s-au luat biopsii, înainte şi după tratament, care au arătat că se poate stimula producţia de colagen şi în vergeturile albe, dar noi folosim laserul doar pe vergetura roşie”, mai spune dermatologul pentru Gândul.  

Citeşte continuarea pe: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase