Home » D:News » Beneficiile cărţilor de colorat pentru adulţi. Au fost utilizate încă din 1930

Beneficiile cărţilor de colorat pentru adulţi. Au fost utilizate încă din 1930

Beneficiile cărţilor de colorat pentru adulţi. Au fost utilizate încă din 1930
Publicat: 06.12.2016
Moda cărţilor de colorat aduce adulţilor înapoi bucuria copilăriei. Cărţile de colorat pentru adulţi au apărut în cafenele şi în librăriile din întreaga lume, iar oamenii au început să le utilizeze frecvent.

Deşi pentru unii pare doar un hobby de alte persoane este considerat doar un moft pueril. Însă, cărţile de colorat pentru adulţi necesită o atenţie deosebită pentru detalii. Unii experţi susţin că acest tip de activitate ar putea ajuta la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale.

Carl Jung, părintele psihologiei moderne, recomanda coloratul încă din 1930. Deseori prescria acest tratament pacienţilor ca o metodă de a-şi accesa subconştientul şi pentru autocunoaştere.

În prezent, cărţile de colorat sunt la mare căutare şi în România, indiferent de vârstă. O mare parte dintre acestea se găsesc pe site-ul www.liveincolors.ro.

”Cum am pornit această afacere de la propriul hobby, am aderat, în timp, la mai multe grupuri de gen de pe Facebook de la noi şi din străinătate, grupuri din care fac parte mii de iubitori ai acestei activităţi, în majoritate femei, însă sunt si bărbaţi care colorează. Acolo vezi care sunt cele mai căutate cărţi de colorat pentru adulţi, ce a mai apărut nou prin lume, care sunt cele mai folosite şi cele mai lăudate accesorii de colorat, ce metode de colorat foloseşte fiecare, când şi unde preferă să coloreze. Am conceput www.liveincolors.ro nu ca pe un magazin online obişnuit în care doar să vindem aceste cărţi de colorat pentru adulţi. ci locul unde ne dorim să promovăm o filozofie de viaţă care a prins amploare peste tot în lume şi care răspândeşte bucurie peste peisajul mohorât de fiecare zi, cel în care suntem conectaţi la device-uri 24/24, 7/7. Ne dorim să încurajăm manifestarea expresivităţii prin artă şi poveşti, prin culoare şi imaginaţie”, afirmă Corina Dorobanţu, managerul site-ului www.liveincolors.ro , unde se găseşte o gamă foarte variată de cărţi de colorat, dar şi de accesorii dedicate coloratului.

Terapia prin artă

Unii terapeuţi încep să vorbească tot mai des despre cărţile de colorat pentru adulţi ca fiind un instrument terapeutic. De fapt, mulţi terapeuţi utilizează acest tip de terapie de mulţi ani. Termenul de ,,terapie prin artă” este cunoscut de oameni, însă majoritatea nu ştiu la ce se referă.

Conform Asociaţiei Americane pentru Terapie prin Artă, terapia prin artă este ,,un tip de terapie pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale facilitată de terapeut prin artă şi procesul creativ. Rezultatul artistic reprezentând sentimentele acestora”.

Şi terapeuţii români susţin folosirea cărţilor de colorat. ”Deşi activitatea de a colora nu este considerată de unii specialişti terapie prin artă, aceasta este terapeutică. Pe lângă distracţia pe care ţi-o poate oferi, această activitate poate ajuta atât psihic, cât şi fizic,” afirmă art-terapeutul Veronica Pecheanu.

Potrivit acesteia, activitatea de a colora reduce stresul, prin urmare anxietatea şi bolile aferente anxietăţii, activează ambele emisfere cerebrale: cea stânga prin alegerea unei culori pentru o anumită formă, şi cea dreapta pentru combinarea culorilor. De asemenea, folosirea unei cărţi de colorat pentru adulţi contribuie la ţinerea sub control a simptomelor demenţei prin distragerea atenţiei de la agresivitatea şi agitaţia date de aceasta, şi poate susţine chiar şi pacienţii cu Alzheimer, ţinându-i conectaţi la lumea reală.

”Cărţile de colorat pentru adulţi pot fi introduse şi în sesiunile de terapie, în special la pacienţii care au dificultăţi în a se concentra pe o anumită sarcină, dar pot fi folosite şi fără supraveghere medicală, deoarece aceste cărţi conţin, în mod obişnuit, forme repetitive, terapeutice, spre exemplu mandale care sunt folosite în terapie, meditaţie, pentru a aduce un echilibru mental, pace, linişte, pentru a stimula creativitatea şi pentru a ne relaxa după o zi lungă la birou”, mai spune art-terapeutul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase