Home » D:News » De ce pe aproape toate fermoarele apare inscripţia YKK

De ce pe aproape toate fermoarele apare inscripţia YKK

De ce pe aproape toate fermoarele apare inscripţia YKK
Publicat: 27.11.2016
V-aţi întrebat vreodată de ce aproape toate hainele care au ca sistem de închidere un fermoar conţin gravate pe acesta literele „YKK”? Explicaţia este una cât se poate de simplă.

Inscripţia „YKK” apare pe fermoare pentru că „YKK” este numele celei mai mari companii care produce acest sistem de închidere pentru haine din lume. Compania este japoneză şi a fost fondată în anul 1934 de un bărbat pe nume Tadao Yoshida. 

Prescurtarea „YKK” înseamnă „Yoshida Kogyo Kabushikikaisa”, adică „Yoshida Company Limited” („Yoshida, companie cu răspundere limitată”). Yoshida produce, de asemenea, nasturi, catarame şi alte elemente de închidere şi fixare. 

YKK are 114 filiale în 71 de ţări din întreaga lume. Competiţia vine din partea producătorului chinez SBS. Împreună, cele două firme dau jumătate din totalul producţiei de fermoare la nivel mondial. 

Totuşi, fermoarul nu a fost inventat în cadrul YKK. Un american pe nume Whitcomb L. Judson este considerat inventatorul fermoarului, pe care l-a denumit, în 1893, încuietoare. El a pus chiar şi bazele unei companii care producea elemente de acest fel, pe care a denumit-o „Te Universal Fastener Company”. Aceasta există şi în prezent sub numele „Talon”. 

Fermoarele YKK se găsesc la tot felul de produse, de la jachete la valize de călătorie.  

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase