Home » D:News » Povestea celebrei hoaţe de bijuterii de 86 de ani. Cariera ilicită a venerabilei Doris Payne

Povestea celebrei hoaţe de bijuterii de 86 de ani. Cariera ilicită a venerabilei Doris Payne

Publicat: 18.12.2016
"Domnilor, eu sunt hoaţă", a declarat Doris Payne într-un interviu pentru AP. Poliţia din Atlanta a declarat că o hoaţă notorie de bijuterii, în vârstă de 86 de ani, a lovit din nou.

Doris Payne a fost arestată recent, după ce a strecurat un colier cu diamante în buzunar, potrivit The Guardian.

Poliţia din Atlanta a declarat că o hoaţă notorie de bijuterii, în vârstă de 86 de ani, a lovit din nou. Doris Payne a fost arestată recent, într-un un magazin al lanţului Von Maur, după ce a strecurat în buzunar un colier cu diamante, în valoare de 1,995 de dolari, şi a încercat să părăsească magazinul, a declarat Mark Stevens, purtătorul de cuvânt al poliţiei din zonă.

În 2015, Doris Payne a fost acuzată de furtul unei perechi de cercei în valoare de 690 de dolari, dintr-un magazin situat pe Saks Fifth Avenue, într-un mall din cartierul de lux Buckhead, din Atlanta.

Autorităţile afirmă că Payne a furat piese scumpe din nenumărate magazine de bijuterii din întreaga lume de-a lungul carierei sale ilicite de peste şase decenii.

Legenda presupusele furturi ale lui Doris Payne au fascinat mult timp publicul şi mass-media, cu nenumărate ştiri şi un film documentar din 2013, „Viaţa şi infracţiunile lui Doris Payne”, care detaliază faptele ei. Cand a fost întrebată despre infracţiuni, într-un interviu cu The Associated Press, la începutul acestui an, Doris a spus simplu: „Domnilor, eu sunt hoaţă.”

Documente judiciare din arhiva instanţelor de judecată din Atlanta prezintă şase cazuri de referinţă, înainte de presupusul furt de anul trecut. Doris Payne opera în sudul Californiei, încă din 1999. Payne a fost crescută în Virginia de Vest şi s-a mutat împreună cu familia în Ohio, pe când era adolescentă. Autorităţile au spus că a utilizat cel puţin 22 de nume false, de-a lungul anilor şi, probabil, a scăpat de forţele de ordine mai des decât a fost prinsă. Totuşi, Doris a fost şi în închisoare.

Alianţa pentru Securitatea Bijutieriilor, un grup comercial din industrie, a trimis mai multe buletine informative în care avertizau magazinele că Doris Payne poate să apară.

Doris a povestit cum un incident din copilărie a plantat sămânţa infracţiunii în minte: un proprietar de magazin prietenos a lăsat-o să probeze ceasuri şi apoi a uitat că fetiţa avea o piesă pe mână, pe când un alt client a intrat în magazin. O simplă diversiune ar trebui, gândea Doris în acea clipă, şi va putea să se strecoare afară din magazin cu un ceas fantezist de tinichea pe mână, a declarat Doris Payne pentru AP.

În jurul vârstei de 20 de ani, Doris şi-a dat seama că se poate întreţine prin furt. Doris s-a îmbrăcat elegant şi a vorbit pe un ton ferm, calm şi feminin în timpul interviului pentru AP. Dar Payne a devenit subit precaută atunci când a fost întrebat despre metodele ei. „Nu-mi dictez cu premeditare ce se întâmplă atunci când merg în magazin. Oamenii responsabili dictează ce se întâmplă cu mine când intru magazin”, a spus, cu nonşalanţă, Doris Payne pentru AP. „Nu-i spun vânzătorului din magazin că doresc să văd o bijuterie care costă 10,000 de dolari. Ei îmi prezintă aceste piese scumpe, în funcţie de maniera în care mă prezint şi de modul în care îi privesc în ochi”, a adăugat Doris Payne pentru AP.

Sursa: Madiafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase