Home » D:News » Îţi laşi copiii să urmărească des aceste desene animate? Ia în calcul problema gravă care poate apărea

Îţi laşi copiii să urmărească des aceste desene animate? Ia în calcul problema gravă care poate apărea

Îţi laşi copiii să urmărească des aceste desene animate? Ia în calcul problema gravă care poate apărea
Publicat: 02.01.2017
Desenele animate în care există violenţă de orice fel pot influenţa personalitatea copiilor noştri, şi nu într-un mod benefic. În opinia specialiştilor, uitarea copilului în faţa televizorului, sub această avalanşă de momente violente, nu face decât să îi crească gradul de agresivitate în relaţia cu ceilaţi.

„În general, toată agresivitatea prezentată în mass media îi afectează pe copiii noştri, începând de la ştirile pe care aceştia le pot auzi, chiar şi în treacăt, la păpuşile cu colţi, coarne şi cicatrici, la luptele interminabile din jocurile pe calculator, în care trebuie să ucidă diferite personaje.  Aproape totul în viaţa noastră se dobândeşte prin obişnuinţă, iar această focusare pe agresivitatea din desenele animate, sau din jocuri, poate duce la un comportament violent în viaţa reală. De cele mai multe ori, în viaţa de zi cu zi, aceştia ajung să se manifeste într-un mod agresiv, chiar şi faţă de partenerii de joacă. Copiii absorb ca un burete informaţiile pe care adulţii le oferă.  Dacă uiţi un copil câteva ore în faţa televizorului, faci o mare greşeală, iar părinţii fac asta deseori, în special datorită programului încărcat”,  a declarat  psihoterapeutul Carmen Dumitrescu, de la centrul Quantum Therapy, pentru Gândul.

Copiilor trebuie să le oferim modele şi activităţi care să le dea posibilitatea să-şi exprime creativitea, bunătatea, blândeţea şi compasiunea. „Să nu uităm că ei vor deveni ceea ce noi le oferim drept model”, subliniază psihoterapeutul Carmen Dumitrescu.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase