Home » D:News » Temperatura din dormitor: nopţi călduroase în Turcia şi România, răcoroase în Germania

Temperatura din dormitor: nopţi călduroase în Turcia şi România, răcoroase în Germania

Temperatura din dormitor: nopţi călduroase în Turcia şi România, răcoroase în Germania
Publicat: 05.02.2017
Spune-mi care e temperatura din dormitorul tău ca să îţi spun din ce ţară eşti. Da, se pare că pentru mulţi europeni numărul gradelor Celsius din dormitor este o condiţie importantă pentru un somn cât mai confortabil.
Cu cât e mai cald, cu atât mai bine, afirmă 18% dintre români, care consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii. Alţi 27% dintre cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.
 
Cine crede că în dormitoarele italienilor domneşte o atmosferă fierbinte se înşală, deoarece 34% dintre aceştia preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferată de 22% dintre germani.
 
Pe de altă parte, turcii vor căldură. Potrivit unui studiu realizat de E.ON şi Kantar EMNID referitor la traiul în Europa, o treime din populaţia Turciei alege să-şi petreacă nopţile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, nopţile turcilor se situează în topul clasamentului, fiind urmate la o oarecare distanţă de cele ale locuitorilor din Suedia şi Cehia, unde un sfert din populaţie se bucură de un somn odihnitor la 20 de grade.
 
Temperaturile scăzute în dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. Nu mai puţin de 18 procente dintre aceştia preferă temperaturile oarecum polare în defavoarea celor specifice verii. Şi în Germania oamenii îşi doresc ca temperatura din dormitor să fie scăzută, 17 % dintre germani preferând să se odihnească la temperaturi sub 15 grade.
 
Tendinţele privind temperatura din sufrageriile europenilor nu sunt diferite faţă de cele din dormitor. Cei mai mulţi dintre românii preferă ca în sufrageriile lor temperatura să fie undeva între 20 şi 23 de grade Celsius.
 
Citeşte continuarea pe Rador.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase