Home » D:News » Cele mai importante evenimente ale lunii februarie: Descoperirea unui nou sistem solar şi proteste istorice în România

Cele mai importante evenimente ale lunii februarie: Descoperirea unui nou sistem solar şi proteste istorice în România

Publicat: 02.03.2017
Luna februarie a fost plină de evenimente memorabile. De la protestele istorice din România şi descoperirea unui nou sistem de planete asemănătoare cu Terra, publicaţia List Verse a întrunit o listă cu cele mai interesante evenimente ale lunii trecute.

În România au fost organizate cele mai ample proteste de la căderea comunismului

La 28 de ani de la căderea comunismului, aproximativ 300.000 de protestatari au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de acţiunile guvernului, notează ListVerse. 

Citeşte în continuare despre protestele din România.

Un nou manuscris a fost descoperit în peştera de la Marea Moartă

Sursa: ListVerse

În 1947, un cioban a intrat într-o peşteră de pe malul nordic al Mării Moarte şi a făcut o descoperire istorică.  Manuscrisele de la Marea Moartă cuprind detalii despre viaţa evreilor şi a creştinilor. Acestea includ fragmente vechi ale primelor Biblii. Între anii 1947 şi 1967 au fost descoperite 11 peşteri de acest fel. A 12-a  peşteră a fost descoperită de o echipă de cercetători de la Universitatea din Ierusalim. 

CIteşte în continuare despre manuscrisele de la Marea Moartă. 

A fost descoperit un nou sistem solar

La 40 de ani lumină a fost descoperită steaua pitică, TRAPPIST-1. Descoperită în 2016 de către cercetătorii de la observatorul din Chile, în urma analizelor realizate de NASA a fost dovedit că şapte planete orbitează în jurul stelei. 

CIteşte în continuare despre sistemul TRAPPIST-1

A fost înregistrată explozia unei supernove

Sursa: ListVerse

Atunci când o stea rămâne fără combustibil, lumina provocată de explozie poate fi văzută de la distanţe foarte mari. Până în februarie 2017, cercetătorii au reuşit să înregistreze întregul spectru la trei ore după ce steaua explodează. 

Explozia a avut loc în galaxia NGC 7610 aflată la 160 de milioane de ani lumină de Pământ. În câteva minute de la producerea evenimentului, experţii, au reuşit să afle înformaţii despre moartea stelei. 

CIteşte în continuare despre explozia stelei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase