Home » D:News » O ţară din centrul Asiei vrea să ofere câte 100 de grame de aur fiecărui cetăţean

O ţară din centrul Asiei vrea să ofere câte 100 de grame de aur fiecărui cetăţean

O ţară din centrul Asiei vrea să ofere câte 100 de grame de aur fiecărui cetăţean
Publicat: 09.03.2017
O naţiune aflată între China şi Kazahstan demarează un experiment ce poate stârni controverse la nivel mondial: trecerea de la economia bazată pe bovine, la cea pe aur.

 Kârgâzstan, o ţară din Asia Centrală, este una dintre primele republici post-sovietice care îşi propune adoptarea unei noi monezi – aurul. Guvernatorul Tolkunbek Abdygulov spune că „visul său” este ca fiecare dintre cei şase milioane de cetăţeni să posede cel puţin 100 de grame din metalul preţios, relatează Business Magazin.

„Aurul poate fi depozitat pentru o perioadă lungă de timp şi, în ciuda fluctuaţiilor de preţuri de pe pieţele internaţionale, nu îşi pierde din valoarea ca mijloc de schimb. Voi încerca să transform acest vis în realitate cât mai repede”, a spus acesta într-un interviu.

Guvernatorul băncii centrale consideră planul său este realist, chiar dacă asta ar însemna ca populaţia să deţină aproximativ 600 de tone de aur, echivalentul a 30 de ori producţia anuală curentă a naţiunii. De asemenea, Abdygulov a refuzat să precizeze intervalul de timp în care planul său va fi implementat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Smartphone-urile conţin aur, dar cât de mult?

Bijuterii de aur au stat ascunse timp de 70 de ani în fundul dublu al unei căni din muzeul de la Auschwitz – FOTO

Cea mai mare GOANĂ după aur. O SUTĂ DE MII de oameni au săpat în căutarea metalului preţios. Ce făceau minorele pentru câţiva fulgi de aur – FOTO

Decizia Poloniei în privinţa trenului nazist cu aur

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase