Home » D:News » Ideea monogamiei ca fiind parte din relaţiile ideale se bazează pe cercetările defectuase

Ideea monogamiei ca fiind parte din relaţiile ideale se bazează pe cercetările defectuase

Publicat: 27.03.2017
Cercetătorii din cadrul Univerităţii din Michigan încearcă să determine dacă modul în care psihologii şi alţi experţi studiază relaţiile sunt influenţate de dorinţa de promovare a monogamiei.

Terri Conley, principala cercetătoare din cadrul studiului, afirmă că atitudinea savanţilor privind monogamia este ,,atât de înrădăinată, încât este invizibilă,” conform Quartz

,,Nu este vorba că noi considerăm că acesta este cel mai bun mod de viaţă, ci considerăm că este singurul mod de viaţă,” adaugă ea. 

Cercetătorii au indicat că în cazul sondajelor privind relaţiile poligame este utilizat un limbaj care nu este neutru. În timpul întrebărilor privind ,,infidelităţile” sau ,,înşelatul,”  cuvintele sunt utilizate pentru a face referire la ,,partenerul trădat,” aceşti termeni fiind prezenţi în majoritatea studiilor academice. 

Conley, cercetătoare din cadrul Universităţii din Michigan, a considerat că există anumite disfuncţii în studiile privind sexualitatea şi relaţiile şi afirmă că a întâlnit rezistenţe din partea altor cercetători care au analizat lucrările sale din anii trecuţi, privind conceptul poligamiei. 

Unul dintre experţi au notat lucrarea lui Conley ca fiind ,,iresposabilă” ,,Faptul că discuţiile sunt conduse de emoţii, nu ne permit să tratăm lucrurile într-un mod logic,” spune Conley. 

În cadrul unui studiu de intervievare a cuplurilor care acceptă poligamia, cercetătoarea a descoperit că astfel de relaţii sunt ,,funcţionale” bazându-se pe un număr de indicatori. Cercetătorii au intervievat peste 2.000 de persoane cu vârste curpinse între 25 şi 61, şapte dintre ei aflându-se în relaţii poligame. Bazându-se pe un număr de indici, inclusiv încrederea, gelozia, pasiunea şi satisfacţia totală, cerctătorii nu au descoperit nicio diferenţă funcţională între relaţiile poligame şi cele monogame. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase